Institut Ramon LLull

Comença l’estada lingüística d’estiu a les Illes Balears per a estudiants de català d’arreu del món

Llengua.  Illes Balears, 02/09/2018

Estudiants de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l’exterior participen en l’estada lingüística d’estiu que té lloc del 2 al 14 de setembre a les Illes Balears. L’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, organitza aquestes dues setmanes amb l’objectiu de millorar la competència en llengua catalana i els coneixements culturals dels participants.




L’Estada lingüística a les Illes compta amb 30 estudiants de la Xarxa Universitària d’estudis catalans a l’exterior procedents d’Alemanya, República Txeca, Estats Units, Finlàndia, Portugal, Ucraïna, Canadà, França, Polònia, Croàcia, Mèxic, Rússia, Itàlia i Sèrbia. També hi ha dos alumnes d’universitats de l’Estat Espanyol.

El programa consisteix en 30 hores de classes de català i 15 hores de formació en aspectes culturals dels països que s’expressen en llengua catalana, tant des del vessant sociolingüístic com de l’artístic, literari o històric, entre d’altres. Més enllà de les hores lectives, també s’organitzen diverses activitats lúdiques i culturals els vespres i els caps de setmana. Algunes d’aquestes són una sortida a Valldemossa, una ruta per Palma i un taller de música a càrrec de Pep Toni Ferrer, integrant del grup musical Oliva trencada. A més, com a novetat, enguany els estudiants viatjaran a l’illa de Menorca els dies 8 i 9 de setembre per assistir a les festes de la Verge de Gràcia de Maó, visitar Ciutadella i el parc natural de s’Albufera i la platja Es Grau.

La inauguració de l'estada té lloc el diumenge 2 de setembre i compta amb l’assistència de Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears i la Dra. Rosa Calafat, de la Universitat de les Illes Balears. 

Estada lingüística a Palma

Des de l’Institut Ramon Llull, es promouen diverses actuacions adreçades als estudiants fora del domini lingüístic a fi que puguin desplaçar-se als territoris de parla catalana amb l’objectiu de millorar els seus coneixements, fer-hi una immersió lingüística i cultural, i contribuir a la seva professionalització. Les dues estades a València i Palma juntament amb el Campus universitari de la llengua catalana permeten que els estudiants de les universitats de l’exterior visitin la diversitat de territoris de parla catalana.

S’adjunta el programa

L'estada convocarà participants de 15 països diferents

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"