Institut Ramon LLull

3 companyies participen al focus de teatre al carrer en català del Festival de Rue de Ramonville

Escèniques.  Ramonville, 13/09/2018

El Festival Rue de Ramonville, que aquest any arriba a la seva 31a edició, ha programat un focus de teatre al carrer català. Del 13 al 15 de setembre participaran en l’esdeveniment les companyies catalanes Circ Panic, Laitrum Teatre i Hui Basa amb el suport de l’Institut Ramon Llull.  




Enguany, el festival arriba a la seva 31a edició amb el bagatge de ser un esdeveniment cultural ben arrelat al seu territori, amb una acció continuada i reconeguda al territori de la ciutat de Tolosa del Llenguadoc i de la mancomunitat de municipis Sicoval. Això situa l’esdeveniment com una cita important del calendari del teatre de carrer occità.

El festival compta amb un volum de públic anual d’unes 28.000 persones i l’assistència d’uns 150 professionals del sector. Cada any programa aproximadament entre 25 i 30 companyies, amb una atenció especial a la creació occitana i a la descoberta de noves propostes artístiques. Cal destacar que és un festival basat en l’accessibilitat del públic als espectacles i que per tant ofereix gairebé tota la programació de manera gratuïta i amb una àmplia gamma de dispositius (programes adaptats, interpretacions específiques) per al públic amb dificultats.

La programació catalana és la següent:

- MiraT de Circ Panic: el 13/09 a les 19h30 ; el 15/09 a les 15h15 i 17h415 ; el 16/09 a les 16h15 i 18h15

- Micro Shakespeare de Laitrum Theatre: el 15/09 a les 15h15 ; el 16/09 a les 11h i les 14h45

- Tha tzapar de Hui Basa, dirigit per Lali Alvarez, dins la secció Découverte: el 15/09 a les 19h15, el 16/09 a les 12h30

El dia 16 de setembre també tindrà lloc una trobada professional sobre el teatre de carrer a Catalunya, oberta als professionals i al públic, amb la participació de les companyies programades, la direcció del festival i representants de l’IRL.

Lali ÁLvarez, Pau Matas, Aina Juanet i David Teixidó formen l'agrupació HUI BASA, establint la seva seu a Barcelona com a artistes residents a la Nau Ivanow, després de treballar junts en els espectacles "Ragazzo" i "Barcelona (contra la paret)", tots dos escrits i dirigits per Lali Álvarez. Seguint la línia dels treballs compartits prèviament, HUI BASA investiga el lloc on es difumina la frontera entre la ficció i el "món real", portant a escena diferents projectes amb un enfocament cap a l'anàlisi crític de les realitats humanes, socials i polítiques.

Jordi Panadera, de Circ Panic, s'inicia en el món de les arts escèniques com a tècnic de so i pirotècnia amb la companyia Begat Teatre. L'any 2001, crea la companyia “Circ Pànic” amb Alexa Lecomte. El seu primer espectacle, Servei a domicili, es representa més de 400 vegades per 10 països diferents. S'hi poden veure disciplines com la perxa xinesa, el cable destensat, l’acrobàcia i el treball de doma. A partir del 2003, es forma en moviment i dansa contemporània de la mà de la companyia Mal Pelo, Tomàs Aragay, Claire Ducreux, Roser López Espinosa i Maria Campos. Segueix també diferents tallers de Michel Dallaire.L'any 2005 la companyia crea La caravana passa, espectacle que gira fins al 2010 i consolida la companyia en el circuit internacional.

LAITRUM neix  l’any 2007 com a eina d'investigació en el camp de la creació escènica. Busca en cada un dels seus treballs una posada en escena poc habitual o innovadora per remoure les emocions i sensacions de l'espectador. Diferents sensibilitats amb objectius comuns, treballar i investigar sobre noves maneres de viure les arts escèniques.

El festival compta amb un volum de públic anual d’unes 28.000 persones i l’assistència d’uns 150 professionals del sector

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"