Institut Ramon LLull

La literatura catalana serà present a la Fira Internacional del llibre de Beijing

Literatura.  Beijing, Xina, 22/08/2018

Un any més, l’IRL assistirà a la Fira Internacional del llibre de Beijing que se celebra a la capital xinesa del 22 al 26 d’agost. Amb l’objectiu de fomentar la presència del sector del llibre català al mercat asiàtic, durant el certamen s’establiran contactes i reunions comercials amb agents i editors internacionals. En el decurs d’aquestes trobades, s’explicaran els recursos i serveis que s’ofereixen a professionals estrangers i es compartirà un nou quadern de treball realitzat per l’IRL conjuntament amb altres instituts europeus que recull una selecció de títols de no-ficció.




La presència catalana en aquesta fira s’emmarca en la línia d’accions que l’Institut Ramon Llull duu a terme per impulsar la literatura catalana, difondre les eines de suport (ajuts traducció, de promoció i de literatura infantil i juvenil) i donar a conèixer les visites d’editors internacionals que organitza anualment.

Precisament, fruit de les trobades a la Fira de Londres durant el mes d’abril d’enguany, amb els instituts NORLA (Noruega), FILI (Finlàndia) i Nederlands Letterenfonds (Països Baixos) es va forjar un primer projecte comú amb l’IRL: la realització d’un catàleg conjunt de no-ficció per a la Fira del llibre de Beijing. Aquest dossier inclou una selecció de 8 reconegudes obres de no-ficció europees publicades originalment en noruec, finlandès, holandès i català per 8 autors de 4 països diferents. D’aquesta manera, s’exposarà al mercat asiàtic una mostra  de diversos escriptors, cadascun amb una veu específica, que posa de manifest la riquesa i la heterogeneïtat cultural literària d’Europa. Pel que fa als títols catalans, en el catàleg s’han inclòs La resistència íntima: Assaig d'una filosofia de la proximitat de Josep Maria Esquirol i El somni de Lucreci de Martí Domínguez.

Fira Internacional del llibre de Beijing

Fundada al 1986, la Fira Internacional del Llibre de Beijing (BIBF) és la fira més gran en exposició de llibres de la Xina i una de les fires literàries més importants d'Àsia. Cada any, a la cita hi assisteixen més de 20.000 agents literaris i editors, escriptors, lectors, empreses de mitjans digitals, entre d’altres, de més de 20 països diferents. L’objectiu de la fira és donar a conèixer el camp editorial xinès i construir una gran plataforma per a desenvolupar intercanvis culturals i negocis internacionals amb altres agents literaris d’arreu del món.

Les obres catalanes incloses en el càtaleg

La resistència íntima, del filòsof i professor Josep Maria Esquirol, és una reflexió atenta i profunda sobre la condició humana. L’autor mostra com la vertadera cura d’un mateix ofereix escalfor als que són a la vora, protegint-los i fent-los de guia en el camí. L’obra és guanyadora del Premi Ciutat de Barcelona d’assaig 2015 i del Premio Nacional d’assaig 2016.

Martí Domínguez, doctor en Biologia, professor de Periodisme de la universitat de València i director de la revista científica Mètode, ret tribut al poeta Titus Lucretius Caro en la seva obra El somni de Lucreci. El poeta i filòsof romà és autor del text De rerum natura (“Sobre la naturalesa”), un llarg poema que va ser silenciat per l'Església durant segles i que difon un ateisme incisiu amb idees materialistes, científiques, precursores de l’evolucionisme. El somni de Lucreci és un llibre contra el dogmatisme i el fanatisme religiós. Un cant a la ciència, al pensament lliurepensador i il·lustrat, i un clam contra la intolerància.

A la fira es presentarà un catàleg realitzat per l’IRL i institucions europees que inclou vuit títols de no-ficció, 2 d’ells d’autors catalans

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"