Institut Ramon LLull

Les arts escèniques catalanes desembarquen a 4 festivals d’arreu d’Europa

Escèniques.  Irlanda, Països Baixos, Regne Unit, França, 03/08/2018

Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, 13 companyies i artistes catalans i balears tindran presència als festivals de Rue Ramonville (França), Out There (Regne Unit), Spoffin d’Amerstheater (Països Baixos) i Spraoi International Streets Arts (Irlanda) durant aquesta temporada d’estiu.




Spraoi International Street Arts Festival

Del 3 al 6 d’agost

El Spraoi International Street Arts Festival és, a data d’avui, un festival consolidat en l’àmbit cultural internacional amb l’objectiu principal d’oferir un ventall ampli d’activitats de carrer de forma gratuïta, tant pel públic adult com pels més petits. Cada any el festival Spraoi International Street Arts Festival programa entre 15 i 20 companyies nacionals i internacionals (teatre, dansa, música, circ, etc.) que ofereixen representacions que arriben a un públic de 100.000 persones distribuït entre públic adult i públic familiar intergeneracional. L’any 2018 marca el 250è aniversari del naixement circ al Regne Unit i Irlanda. Com a tal, el programa del Spraoi International Street Arts Festival pel 2018 posa molt més d’èmfasi en els espectacles de circ i d’arts escèniques nacionals i internacionals.

El festival de 2018 inclou al seu programa tres espectacles catalans i un de balear, que constitueixen per primera vegada al festival un focus dedicat a la creació artística per a públics adult i juvenil d’un país en particular. La companyia Circ Pànic, Microguagua, Companyia de Circ EIA, i Hotel Iocandi “Esquerdes” hi participaran.

Spoffin Streets Arts Festival

Del 23 al 26 d’agost

Spoffin és un festival d’arts de carrer a la ciutat holandesa d’Amersfoort que destaca per la qualitat de la seva programació i per ser un lloc de trobada de professionals del sector procedents d’Holanda, Bèlgica, Alemanya, països nòrdics i Regne Unit, entre d’altres. El festival ha estat recentment seleccionat per rebre l’EFFE Label 2017-2018 que atorga l’European Festivals Association, i que està formada per festivals europeus que destaquen per la qualitat artística de la seva programació i per l’impacte que signifiquen en l’àmbit local, nacional i internacional. L’Alfred Konijnenbelt, director del festival des del 2010, va rebre el Premi Ramon Llull al suport a la projecció exterior de la cultura catalana 2016.

El 2017 es va presentar el programa Viva Catalonia, performing arts from Catalonia and Balearic Islands amb la programació de 7 companyies catalanes i balears i un apartat professional organitzat per la seu de Brussel·les de l’àrea de mercats de  l’ICEC.

Enguany, el festival torna a programar dues companyies catalanes: Cia Moveo amb l’espectacle 'Conseqüències' que realitzarà dues funcions el 25 i el 26 d’agost de 2018. I, el 24 i 25 d’agost actuarà Jessica Arpin/ Companyia Vavel Circus amb l’espectacle  'Kalabazi' que realitzarà dues funcions per dia.

Out There International Festivalof Circus and Street Arts

Del 14 al 16 de setembre

El Festival Out there  és un festival de circ i arts de carrer que funciona des de fa 11 anys i és un dels festivals més grans de les seves disciplines al Regne Unit, amb una assistència de 60,000 persones. En tres dies programen més de 30 companyies. El festival Out There destaca per la seva internacionalitat des dels seus inicis participant activament en projectes europeus.

L’any 2018 se celebra el 250 aniversari de la creació del circ modern per Philip Astley. Circus250 és el nom d’aquesta celebració del circ en el Regne Unit que pretén promocionar, col·laborar, educar i desenvolupar projectes diferents a tot el país i donar una gran visibilitat al circ. Sota la iniciativa Circus250, Great Yarmouth i Norwich han estat reconeguts com una de les sis ciutats del circ del Regne Unit.

Enguany, en total, sis companyies catalanes i balears participaran a la propera edició del festival, que es celebrarà entre el 14 i 16 de setembre.

Les companyies programades són: Companyia de circ “eia” amb l’espectacle ‘InTarsi’, Joan Català amb Pelat!, Amer i Àfrica que exhibiran la funció ‘Envà’, la companyia Makam, Karl Stets amb l’espectacle ‘Senor Stets Lonely Orkestar’ i la Companyia Mecànica/Los Rabinovich que presenten ‘Jetlak’.

Festival Rue de Ramonville

Del 14 al 16 de setembre

El 2018 el festival arriba a la seva 31a edició, amb el bagatge de ser un esdeveniment cultural ben arrelat al seu territori, amb una acció continuada i reconeguda al territori de la ciutat de Tolosa del Llenguadoc i de la mancomunitat de municipis Sicoval. Això situa l’esdeveniment com una cita important del calendari del teatre de carrer occità. El festival compta amb un volum de públic anual d’unes 28.000 persones i l’assistència d’uns 150 professionals del sector. Cada any programa aproximadament entre 25 i 30 companyies, amb una atenció especial a la creació occitana i a la descoberta de noves propostes artístiques.

El 2018, la programació de tres companyies catalanes constitueix el primer esdeveniment de tipus “focus” organitzat pel festival. Les companyies programades són les següents:

- MiraT de Circ Panic.

- Micro Shakespeare de Laitrum Theatre: el 15/09 a les 15h15 ; el 16/09 a les 11h i les 14h45

- Tha tzapar de Hui Basa, dirigit per Lali Alvarez, dins la secció Découverte.

Aquesta acció serà completada per una trobada professional el dia 16 de setembre sobre el teatre de carrer a Catalunya, oberta als professionals i al públic, amb la participació de les companyies programades, la direcció del festival i representants de l’IRL.

La programació d'artistes catalans i balears als festivals europeus compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"