Institut Ramon LLull

L’IRL porta el grup Placa Base Col·lectiu Instrumental al New York City Electroacoustic Music Festival

Música.  Nova York, 16/07/2018

Del 16 al 22 de juliol, l’Institut Ramon Llull organitza diverses activitats a la ciutat de Nova York (Estats Units) destinades a la promoció de la música electroacústica catalana i balear. Entre la programació, s'ha inclòs un concert monogràfic el 19 de juliol en el marc del festival New York City Electroacoustic Music. Els compositors de Placa Base Col·lectiu Instrumental, Ángel Faraldo, Octavi Rumbau i Mateu Malondra realitzaran a l’Abrons Arts Center una intervenció de creació pròpia titulada Concrète: Lewin - Richter que inclou la sonorització de Fibonacci d'Andrés Lewin-Richter. 




La proposta és un homenatge al compositor, pioner de la música electrònica a Espanya. Arrencarà amb la reproducció íntegra d'una peça d'aquest creador que posteriorment, partint de la idea clàssica de variacions sobre un tema, Rumbau, Malondra i Faraldo manipularan i reelaboraran fins a transformar-la.

Placa Base Col·lectiu Instrumental interpretarà "Concrète: Lewin-Richter" en la quarta jornada d'un festival que es perllonga durant tota la setmana del 16 al 22 de juliol amb desenes de propostes de música electroacústica contemporània d'alguns dels més rellevants intèrprets i compositors de tot el món.

L'any passat, el Col·lectiu Instrumental va participar en el festival novaiorquès en col·laboració amb Morphosis Duo. Durant la seva estada, va realitzar un concert en Jack Theater en format amb Ulrike Mayer-Spohn (flautes) i Javier Hagen (veu), dins d'una presentació en el cicle de l'Institut Ramon Llull que incloïa altres propostes representatives de la música de nova creació de Catalunya i Balears.

Andrés Lewin-Richter (Miranda d'Ebre, 1937), es va formar inicialment com a músic a EUA i en 1966 va fundar l'Estudi de Música Electrònica del Conservatori de Mèxic. Dos anys després va tornar a Espanya i va participar en la creació del Barcelona Electronic Music Studio i del Phonos Electronic Music Studio, a més de posar-se al capdavant de la direcció executiva del Conjunt Català de Música Contemporània. Des de fa 15 anys és professor de música electrònica en la Universitat Pompeu Fabra i l'Escola Superior de Música de Catalunya.

Mateu Malondra (Palma, 1977), director del Col.lectiu Instrumental Placa Base, és un compositor i professor format a Palma, Maastricht, el Faig i Londres. És el promotor del Festival EM_MMIX, que va celebrar la passada primavera la seva tercera edició.

Octavi Rumbau (Barcelona, 1980), també compositor i docent, a estudiat en el Conservatori Nacional de París i té diversos premis per les seves creacions.

Ángel Faraldo (Ferrol, 1980) és un compositor especialitzat en música experimental, amb formació específica en electrònica en l'Institut de Sonologia dels Països Baixos i doctor per la Universitat Pompeu Fabra.

Placa Base és una associació cultural balear dirigida per Mateu Malondra, dedicada a la producció i difusió de projectes culturals relacionats amb la tecnologia, amb especial interès en la divulgació de la creació artística en l’àmbit de la música experimental de nova creació i en la divulgació de la ciència i el coneixement des d’una perspectiva multidisciplinar.

New York City Electroacustic Music Festival (NYCEMF)

Fundat l’any 2009, New York City Electroacustic Music Festival (NYCEMF), té per objectiu organitzar un festival de música electroacústica d’arreu del món a la ciutat de Nova York i en les millors condicions tècniques possibles; fomentar el debat, l’estudi, la comprensió i la disseminació de la música electroacústica entre el seu públic i la comunitat; patrocinar activitats que facilitin trobades de persones interessades en música electroacústica; fomentar i mostrar idees innovadores en la creació, l’execució i la participació en la música electroacústica, i preservar un arxiu de la música electroacústica per futures generacions.

El NYCEMF és un festival anual que des de la seva primera edició ha col•laborat amb institucions i equipaments de prestigi de la ciutat de Nova York, tals com CUNY Graduate Center, Galapagos Art Space, Issue Project Room, NYU Skirball Center, o Shapeshifter Lab. Des de l’any 2014, el NYCEMF se celebra a l'Abrons Arts Center. 

La proposta és un homenatge al compositor Andrés Lewin-Richter, pioner de la música electrònica a Espanya

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"