Institut Ramon LLull

El certamen mexicà ‘Feratum’ acull una exposició sobre el Festival de Sitges de la mà de l'IRL

Cinema.  Mèxic, 24/07/2018

El festival internacional de cinema fantàstic, terror i ciència ficció més destacat de Mèxic i Llatinoamèrica, Feratum, exhibirà en el marc de la seva setena edició l'exposició commemorativa de Sitges 50, una de les més importants del gènere fantàstic d'Europa. Aquesta col·laboració ha estat possible gràcies al suport del Festival de Sitges, la Filmoteca de Catalunya i l’Institut Ramon Llull. La mostra estarà disponible del 20 al 24 de setembre.




Feratum arriba a la seva setena edició com una sòlida plataforma d’exhibició, promoció i distribució tant per a obres de cineastes novells com per a professionals del gènere. El certamen es du a terme al poble de Tlalpujahua, a Michoacán (Mèxic). 

L'exposició, coproduïda per la Filmoteca de Catalunya i el Festival de Sitges, i comissariada per Diego López, es va presentar a la Filmoteca de Catalunya durant l'estiu de l’any passat i, posteriorment, es va traslladar a Sitges durant les dates del certamen català. Anteriorment a Feratum, es va poder veure al Festival Internacional de Cine de Guadalajara, on Catalunya va ser enguany convidat d'honor. 

La mostra realitza un recorregut paral·lel entre la història del Festival de Sitges i del gènere fantàstic, posant l’accent en els 4 eixos que han marcat el festival durant els seus 50 anys: l’animació, els zombis, el cinema espanyol i asiàtic.  

L'animació ha estat des dels últims trenta anys part medul·lar del Festival de Sitges a través de la secció Anima't, on mestres del gènere com Jan Svankmajer, Hayao Miyazaki, Ian Mackinnon, Peter Sauders o l'estudi Aardman Animations han exhibit les seves creacions.

El cinema espanyol sempre ha tingut un lloc privilegiat dins el festival que ha brindat l'oportunitat de convertir les produccions nacionals en referent a nivell mundial, com va passar en els 90 amb la incursió del cineasta Álex de l'Església amb la seva impactant El dia de la bèstia (1995) o posteriorment amb el fenomen [REC] (2007) de Jaume Balagueró i Paco Plaza.

Per la seva banda, el cinema coreà, japonès i xinès ha trepitjat fort a Sitges des de l'inici i actualment conforma part substancial de la programació.

Així mateix, l'exposició també acull els diversos cartells oficials del Festival des de 1968 a 2017 a on el visitant podrà notar una clara evolució des de les inicials referències fílmiques, passant per mites fantàstics i terrorífics, fins arribar a una simbologia eclèctica.

L'exposició commemorativa del 50 aniversari viatjarà al certamen mexicà del 20 al 24 de setembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"