Institut Ramon LLull

Comença l’estada lingüística a València per a estudiants de català d’arreu del món

Llengua.  València, 09/07/2018

Trenta estudiants de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior participen en l’estada lingüística que té lloc del 8 al 20 de juliol a València. L’Institut Ramon Llull i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua l’organitzen amb l’objectiu de millorar la competència en llengua catalana i els coneixements culturals dels participants.




Trenta estudiants de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior participen en l’estada lingüística que té lloc del 8 al 20 de juliol a València. L’Institut Ramon Llull i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua l’organitzen amb l’objectiu de millorar la competència en llengua catalana i els coneixements culturals dels participants.

El programa de l’estada engloba cursos, conferències, visites i activitats complementàries, a més de l’oportunitat de conèixer la ciutat. La benvinguda i presentació serà el 9 de juliol a les 9h a càrrec de Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El dijous dia 12, després d’una visita al Monestir de Sant Miquel dels Reis, tindrà lloc una salutació que comptarà amb les intervencions del Sr. Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i del Sr. Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull. 

L’estada lingüística inclou allotjament en règim de pensió completa, un curs de llengua amb professorat especialitzat i activitats culturals, entre les quals destaquen una visita cultural al Mercat Central de València a càrrec d'Emili Casanova, una excursió a Sagunt i l'Albufera i una introducció al cine en valencià al Cinema Alba Texas.

La procedència de la trentena d’estudiants que hi participen reflecteix l’aposta internacional del programa, ja que provenen de 13 països diferents, la majoria d'ells amb universitats que reben ajuts de l’IRL per impartir estudis catalans. Els estudiants d’enguany són del Regne Unit, Itàlia, Sèrbia, Brasil, República Txeca, Hongria, Alemanya, Rússia, Portugal, Mèxic, Romania i França. També hi ha quatre alumnes d’universitats de l’Estat Espanyol.

A més de l’estada a València, al mes de setembre tindrà lloc una estada lingüística a Palma de Mallorca organitzada per l’IRL i la Universitat de les Illes balears. Aquest estiu serà el segon any que se celebra, i tindrà lloc del 2 al 14 de setembre.

Estada lingüística a Palma

Des de l’Institut Ramon Llull, es promouen diverses actuacions adreçades als estudiants fora del domini lingüístic a fi que puguin desplaçar-se als territoris de parla catalana amb l’objectiu de millorar els seus coneixements, fer-hi una immersió lingüística i cultural, i contribuir a la seva professionalització. Les dues estades a València i Palma juntament amb el Campus universitari de la llengua catalana permeten que els estudiants de les universitats de l’exterior visitin la diversitat de territoris de parla catalana.

Organitzada per l’IRL i l’AVL, l’estada convocarà participants de 13 països diferents.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"