Institut Ramon LLull

L’Orquestra de Cambra de Mallorca actua a Tunísia

Música.  Tunísia, 05/07/2018

El Festival international de musique symphonique d'El Jem, que enguany celebra la seva 33ena edició entre el 7 de juliol i l’11 de agost a la ciutat d’El Djem (Tunísia), compta amb la programació de l’Orquestra de Cambra de Mallorca. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, oferiran una actuació el 14 de juliol.




El Festival International de Musique Symphonique d’Eljem és un dels principals festivals internacionals de música simfònica de Tunísia. El festival ha acollit durant els seus 33 anys d’història formacions orquestrals de prestigi internacional com l’Orquestra de la Ràdio Nacional d’Ucraina, l’Orquestra de l’Òpera Italiana, l’Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino, l’Orquestra Vienna Opera Ball o l’Orquestra Nacional Simfònica de Tunísia.

L’esdeveniment està organitzat per l’Association Festival International de Musique Symphonique d’Eljemm, una associació sense ànim de lucre. L’associació complementa aquesta missió  a través de diverses activitats complementàries que se celebren en paral·lel al festival com ara classes magistrals, simposis multidisciplinaris, concerts i exposicions, proporcionant als ciutadans de Tunísia valors fonamentals de la política de desenvolupament cultural local.

L’Orquestra de Cambra de Mallorca, creada l’any 2017, es troba sota la direcció del compositor Bernat Quetglas. Les seves peces de Quetglas han estat estrenades arreu de la geografia mallorquina, així com també a la Sala Mozart de l’Auditorio de Zaragoza, l’Auditorio 400 del Museo Reina Sofía de Madrid, l’Auditorio Manuel de Falla (Madrid), la Real Academia de Bellas Artes de Madrid i als festivals de Grafenegg (Àustria), Festival Internacional de Música de Cámara de Cuenca, Festival de Sant Pere de Rodes, Festival de Joventuts Musicals de Vinaròs, Festival Radical dB de Zaragoza o a l’Encontro Iberico d’Harpas do Porto.  

L’Orquestra de Cambra de Mallorca neix com l’evolució d’un projecte de llarga cocció, com la consolidació d’anys d’un grup de músics que, sota diversos noms ha portat a terme una forta activitat musical arreu de l’illa apropant el món de la música a diversos indrets i localitats. Hi conviuen professionals de la música de Mallorca amb estudiants d’estudis superiors de música o que han acabat recentment els seus estudis.

El festival es desenvolupa a l’Amfiteatre romà, patrimoni de la UNESCO des de 1979

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"