Institut Ramon LLull

L’artista Jordi Colomer presenta ‘New Palermo Felicissima’ a la Biennal Manifesta

Arts.  Palermo, Itàlia , 22/06/2018

Manifesta, la Biennal Europea d’Art Contemporani, es realitza cada dos anys a un país diferent del continent europeu i enguany se celebra a Palermo del 16 de juny al 4 de novembre de 2018. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, l’artista Jordi Colomer hi exhibirà ‘New Palermo Felicissima’, una obra concebuda pel programa Manifesta 12.  

 




'New Palermo Felicissima' és el resultat de la col·laboració amb estudiants del Centro Sperimental di Cinematografia di Palermo, la comunitat de pescadors de Sant' Erasmo i La Cala. Està formada d'una instal·lació de video que mostra el viatge a través de la costa sur de Palermo d'un vaixell de pesca transformat. La transformació del vaixell el converteix en un objecte antic, ambigu, un híbrid entre un vaixell turístic, un observatori i una sala de debat.  

Manifesta va néixer com a resposta al nou clima social, cultural i polític després de la Guerra Freda amb l’objectiu d’explorar el territori des d’una perspectiva geogràfica i psicològica. Al llarg de la seva història, en les seves dotze edicions, Manifesta ha presentat artistes, comissaris i professionals de més de quaranta països i ha rebut la visita de milions de visitants.

En l’edició d’enguany, s’ha optat per nomenar quatre comissaris que són anomenats “mediators”: Ippolito Pestellini Laparelli, un arquitecte italià que treballa en conservació del patrimoni, escenografia i comissariat. Mirjam Varadinis, una comissària suïssa del Kunsthaus Zurich, Andrés Jaque, un arquitecte espanyol establert a Madrid que treballa en recerca, política i disseny i Bregtje Van Der Haak, una realitzadora holandesa i periodista, que ha dirigit nombrosos documentals transdisciplinars.

Manifesta 12 compta amb un extens programa educatiu amb la intenció de introduïr a les audiències nacionals i internacionals a l’art contemporani entès com a obres específiques d’un context,

Jordi Colomer (Barcelona, 23 de febrer de 1962) és un artista multimèdia català. És un dels artistes més destacats en el camp de la videoinstal·lació a l'Estat espanyol. Va iniciar la seva trajectòria als anys vuitanta en l'àmbit de l'escultura, el dibuix i el collage. A partir dels noranta, però, la seva obra es va decantar cada vegada més cap a altres disciplines, com l'escenografia i la fotografia, per acabar, finalment, en el terreny de la videoinstal·lació. El seu projecte és una investigació multidisciplinària on objectes, imatges i escenaris dialoguen per suscitar reflexions sobre la tradició cultural o l'estatus de l'art contemporani. La Fundació Joan Miró va acollir, l'any 1986, la seva primera exposició individual, Prototips ideals. Des de llavors, la seva obra s'ha exposat arreu del món.

Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"