Institut Ramon LLull

Agustí Villaronga i Jaime Rosales presenten les seves últimes pel·lícules al festival 'Different' de París

Cinema.  París, 19/06/2018

Different, l’autre cinéma espagnolel festival de cinema independent peninsular, enguany celebra la seva 11ena edició a la ciutat de París del 20 al 26 de juny. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, els films ‘Incerta Glòria’ d’Agustí Villaronga i ‘Petra’ de Jaime Rosales s’han inclòs en la programació.




Different es presenta a la capital francesa amb l’objectiu de ser un aparador per al cinema independent peninsular i apropar als professionals i al públic parisenc el cinema d’autor en tota la seva diversitat geogràfica, cultural i lingüística. El festival dedica una visibilitat destacada a les produccions catalanes recents i selecciona sovint les produccions considerades innovadores o experimentals que tenen més dificultats per arribar al públic. En el marc de la programació general, s’hi presenten les produccions catalanes Incerta Glòria, d’Agustí Villaronga i Petra, de Jaime Rosales. La primera d’elles es projectarà el diumenge dia 24 de juny a les 20:30h, mentre que Petra tindrà lloc el dia  22 a les 20:30h.

Incerta Glòria, d’Agustí Villaronga

Productores: Massa D'Or Produccions, Televisió de Catalunya i Urresti Poducciones, S.L.

Any: 2017

Gènere: Drama

Front d’Aragó, 1937. Lluís, un jove oficial republicà, destinat a un post temporalment inactiu en un erm desert, coneix una enigmàtica vídua de qui s’enamora, i que l’entabana perquè falsifiqui un document que la converteixi en la Senyora de la regió. A partir d’aquest moment, la fèrria moral del soldat s’anirà desgastant progressivament, fins que arriba a perdre-la del tot, quan la dona l’obliga a matar el millor amic d’ell a canvi de proporcionar-li els mitjans per salvar la vida del seu fill.

Petra, de Jaime Rosales

Productores: Fresdeval Films, Wanda Vision, Oberon Cinematogràfica, Les Productions Balthazar, Snowglobe

Any: 2018

Gènere: Drama

Petra és una jove artista rebel que, malgrat els advertiments de la seva mare, busca la trobada amb el seu pare, la identitat del qual li ha estat sempre amagada. Jaume és un cèlebre artista plàstic que maltracta a tot aquell que té al seu al voltant. Lucas és un fotògraf humanista que no aconsegueix desprendre’s de l’ombra del seu pare. La història d’aquests tres personatges es va entreteixint en una espiral de maldat, secrets familiars, mort i violència. Malgrat els intents de Petra i Lucas per contenir la fúria, la rancúnia i l’odi de Jaume, el destí imposarà la seva lògica cruel. Només al final, una revelació inesperada permetrà que Lucas i Petra trobin junts un camí cap a la redempció.

Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Lull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"