Institut Ramon LLull

L’estudiant alemanya Hannah Herr guanya el concurs de microrelats IRLats

Llengua.  Barcelona, 14/06/2018

El microrelat titulat Esperances, signat per Hannah Herr, ha estat el guanyador de la setena edició del concurs de microrelats #IRLats organtizat per l’Institut Ramon Llull. Hannah és estudiant de català a la Universitat de Mannheim (Alemanya). El premi és una inscripció gratuïta al Campus Universitari de la Llengua Catalana que se celebrarà el proper mes de juliol a Andorra i Girona. En segon lloc ha quedat Sarah Labelle, de la Universitat de Mont-real, Canadà, amb el relat Somriure clínic. Com a finalista, serà obsequiada amb un lot de llibres.




Hannah Herr, de 24 anys, va iniciar els seus estudis en economia, francès i castellà a la Universitat de Mannheim (Alemanya). El seu interès per la cultura catalana se li va despertar arran d’un erasmus que va fer a Barcelona, on va començar a aprendre la llengua. Quan va tornar a Alemanya va seguir amb les classes de català. Ella és l’autora del microrelat guanyador titulat Esperances:

En una setmana naixeré. Els meus pares ja han escollit tots els detalls: el color dels meus ulls i pèl, l'altura i la meva intel·ligència. En una setmana naixeré. No els puc decebre. En una setmana naixeré. Espero que vinguin a emportar-se'm.

El concurs IRLats s’adreça als estudiants de català de fora el domini lingüístic amb la intenció d’incentivar la creativitat en llengua catalana entre els estudiants estrangers que no tenen el català com a primera llengua. Enguany, en motiu del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, i, per tal de retre-li homenatge, el concurs estava dedicat a la ciència- ficció, un gènere literari que es va popularitzar arran de la publicació de la seva obra més coneguda: Mecanoscrit del segon origen.

Els microrelats s’han anat publicant al lloc web IRLats a mesura que els participants els enviaven. Cada un d’ells va poder presentar únicament un microrelat, que havia de ser original, inèdit, escrit en català i d’una extensió màxima de 400 caràcters.

Aquesta iniciativa forma part de les línies d’acció de l’Institut Ramon Llull per promocionar els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior.

Del relat guanyador també se'n farà un punt de llibre amb una il·lustració

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"