Institut Ramon LLull

‘El dia de la sípia’, d’Emili Manzano, es projecta a París

Cinema.  París, 13/06/2018

Emili Manzano, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2005) en la categoria de Periodisme i Premi Ondas (2004), dirigeix "El dia de la sípia", la crònica d'un dia a París amb l'escriptor Enrique Vila-Matas. El film reflecteix la manera d'habitar el món de l'escriptor barceloní Enrique Vila-Matas, artífex d'una obra que explora les fronteres que delimiten ficció i realitat. Es podrà veure el dia 14 de juny a l’École nationale supérieure des Beaux-Arts de París (França).




"El dia de la sípia" és la crònica d'una jornada passada a París en companyia de l'escriptor Enrique Vila-Matas. De camí al taller del pintor Miquel Barceló, que l'espera per retratar-lo, Vila-Matas es lliura a unes confessions sobre la seva joventut i la imatge excèntrica que va projectar al món com a manera d'atraure l'atenció sobre la seva obra literària. La trobada amb el pintor genera un diàleg intens, amb nombroses referències generacionals, mentre va sorgint el retrat damunt la tela. Una visita a un segon taller del pintor accentua la complicitat entre els dos artistes i propicia el naixement d'una col·laboració, un text literari per acompanyar una exposició de Barceló, que servirà com a fil roig del documental.

Emili Manzano Mulet (Palma, 1964) és periodista i productor de televisió. Llicenciat en Filologia hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat com a periodista als diaris ABC, Diario de Mallorca, La Vanguardia i El País. Entre el 2001 i el 2005 va dirigir i presentar l’emissió literària “Saló de lectura” al canal municipal BTV, i des del 2007 i fins l'any 2011 va estar al capdavant del programa literari “L’hora del lector". Actualment produeix i presenta el programa "Amb filosofia" al canal 33. Ha editat i traduït una antologia del pensament del filòsof Alain sota el títol Mira a lo lejos (RBA), i és autor del llibre de ficció Pinyols d’aubercoc (L’Avenç).

 La trobada amb el pintor genera un diàleg intens, amb nombroses referències generacionals

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"