Institut Ramon LLull

La Filharmònica de París viatja a l’univers amb la música d’Hèctor Parra

Música.  París, 13/06/2018

La prestigiosa sala Philharmonie de París acollirà el 14 de juny la nova creació d’Hèctor Parra que porta com a títol ‘Inscape’. L’obra vol representar l’univers amb forma de ‘poema simfònic del segle XXI’. Abans del concert, els espectadors es podran reunir amb l’astrofísic Jean-Pierre Luminet.




«L’essencial de l’univers és invisible.» Recuperant aquest enunciat, formulat per l’astrofísic Jean-Pierre Luminet, Hèctor Parra planteja una hipòtesi una mica desafiant: i si poguéssim cartografiar l’univers dins d’una sala de concerts?

Hèctor Parra ha col·laborat estretament amb Luminet –expert en teoria sobre forats negres, a més de poeta i novel·lista– per plantejar Inscape, obra que reuneix un ensemble de setze solistes, gran orquestra i electrònica en directe. La seva posada en escena és també tot un repte ja que es tracta d’una producció d’una gran complexitat tècnica amb diferents nivells d’amplificació i músics disposats arreu de la sala per recrear l’acústica envoltant i situar així el públic a l’interior d’un forat negre espacial.

Hèctor Parra (Barcelona 1976) és un dels creadors catalans amb més reconeixement i projecció internacional. Format al Conservatori Municipal de Barcelona, va estudiar composició amb Carles Guinovart, David Padrós, Brian Ferneyhough i Jonathan Harvey. També ha estat alumne de la Haute École de Musique de Ginebra i del CNSMD de Lió, i és màster en Composició electroacústica per la universitat de París VIII.

Les seves obres, interpretades contínuament en els principals fòrums internacionals dedicats a la creació contemporània, han estat estrenades per l’Ensemble Intercontemporaine, l’Arditti Quartet i les orquestres Filharmònica de Lieja i Nacional d’Île-de-France, entre altres formacions.

Des del 2013 és professor de composició de l’IRCAM-Centre Pompidou de París, i compositor resident de l’Orchestre National de Lille (2016-2018)

Hèctor Parra ha col·laborat estretament amb Luminet –expert en teoria sobre forats negres, a més de poeta i novel·lista– per plantejar Inscape

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"