Institut Ramon LLull

Xavier Bosch presenta ‘Algú com tu’ a Alemanya

Literatura.  Leipzig, Alemanya, 12/06/2018

En motiu de la inauguració de la Càtedra d’estudis catalans a la Universitat de Leipzig, Xavier Bosch es reuneix amb els seus lectors alemanys per presentar la seva obra ‘Algú com tu’, publicada a l’alemany enguany per l’editorial Thiele Verlag amb traducció de Petra Zickmann. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, l’acte serà el dia 13 de juny al centre Literaturhouse de Leipzig i estarà moderat per l’escriptor Michael Ebmeyer.




Aquest dilluns, la Universitat de Leipzig va acollir els actes inaugurals de la càtedra Marià Villangómez d’estudis catalans, especialitzada en els àmbits de la sociolingüística, la lingüística aplicada, la traducció i la interpretació. En el marc d’aquest esdeveniment, l’escriptor i periodista  Xavier Bosch presenta la seva edició en alemany de la novel·la ‘Algú com tu’ aquest dimecres 13 de juny (19:30h) al Literaturhouse de Leipzig, una institució cultural sense ànim de lucre fundada al 1996. ‘La casa del llibre’ vol ser una plataforma per descobrir nous escriptors d’arreu del món i anualment organitza varis esdeveniments culturals com ara ‘cafès literaris’, conferències o taules rodones.

‘Algú com tu’

El periodista i escriptor Xavier Bosch mostra la seva cara més romàntica en la novel·la ‘Algú com tu’, una història d'amor que té lloc a París, i que es va alçar com a guanyadora del 35è Premi Ramon Llull. L’obra se centra en la trama amorosa entre el galerista francès Jean-Pierre Zanardi i la barcelonina Paulina Homs: entre tots dos sorgeix un amor inesperat que sacseja les seves vides per sempre en el moment en què ella es desplaça a París per les noces de la seva cosina. La història també vol ser un homenatge als llibres i als llibreters.

Sobre l’autor

Xavier Bosch va néixer a Barcelona el 1967. Autor de les novel·les Se sabrà tot (Premi Sant Jordi 2009 i llibre més venut del 2010) i Homes d’honor (2012), Eufòria (2014),  Algú com tu (premi Ramon Llull 2015) i Nosaltres dos (2017). Anteriorment, havia publicat els reculls de contes Jo, el simolses (1992) i Vicis domèstics (1998), i la novel·la breu La màgia dels reis (1994). Periodista de llarga trajectòria, ha estat creador de formats audiovisuals d’èxit com Alguna Pregunta Més, El món a RAC 1 o El gran dictat. Ha estat cap de programes de RAC1, director de l’Avui, del documental La fleur i de l’Àgora de TV3. Actualment és articulista i membre del consell editorial del diari Ara.

Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"