Institut Ramon LLull

El Quartet Casals aterra al Japó amb un cicle de Beethoven

Música.  Tòquio, Japó , 11/06/2018

Per celebrar el seu vintè aniversari, el Quartet Casals ha iniciat un projecte a on interpreten la integral dels quartets de corda de Beethoven acompanyats de sis obres de nova creació de compositors coetanis. Igualment, Quartet Casals està gravant aquest cicle en la seva totalitat amb l'objectiu d'acabar-lo el 2020, coincidint amb el 250è aniversari del naixement del compositor. Al Japó, oferiran 5 concerts del 8 al 10 de juny a la pretigiosa sala Suntory Hall de Tòquio. 




El cicle complet dels quartets per a corda de Beethoven és un dels cims de la història de la música. Mostra la transició del classicisme al Romanticisme per acabar creant un univers musical d’una audàcia i unes dimensions visionàries que obren les portes de la modernitat.

El Quartet Casals, format per Abel Tomàs Realp i Vera Martínez Mehner (violins), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs Realp (violoncel), està considerat per la crítica internacional com un dels 10 millors quartets de corda del món i ha aconseguit, com cap altre a l’Estat, premis i reconeixements. A més, ha esdevingut un dels quartets de corda més importants de la seva generació, rebent els primers premis de concursos internacionals de Londres i Hamburg i essent convidat habitual als festivals i cicles de concerts més prestigiosos del món.

La companyia ha actuat de manera assídua a les sales Wigmore Hall de Londres –on actua el pròxim 12 de desembre-, al Carnegie Hall de Nova York, Musikverein de Viena, Kölner Philarmonie, Cité de la Musique de París, Schubertiade de Schwarzenberg, Concertgebouw d’Amsterdam i Philarmonie de Berlín, entre moltes d'altres d'arreu d’Europa, Amèrica del Nord i Àsia.

El 2016 va rebre el Premi Nacional de Cultura, atorgat pel CoNCA; el Premi Ciutat de Barcelona el 2005, i el Premio Nacional de Música del Ministerio de Cultura d’Espanya el 2006, entre altres.

El Departament de Cultura i l’Institut Ramon Llull (IRL) van signar el setembre del 2017 un acord amb el Quartet Casals per tal de donar reconeixement i suport a la tasca de la formació musical en el seu 20è aniversari (1997-2017).

El Departament de Cultura i l’IRL van signar el setembre del 2017 un acord amb el Quartet Casals per tal de donar reconeixement i suport a la tasca de la formació musical en el seu 20è aniversari. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"