Institut Ramon LLull

La pianista Maria Canyigueral presenta l’estrena mundial ‘Avant-guarding Mompou’ a Londres

Música.  Londres, 08/06/2018

La pianista catalana Maria Canyigueral presentarà 'Avant-guarding Mompou', una exploració del compositor i pianista Frederic Mompou i les seves Cançons i danses, el diumenge 10 de juny al Conway Hall de Londres. El projecte, premiat per l’Arts Council d’Anglaterra, forma part de la sèrie de concerts 'Inspirat per ...', organitzats per EUNIC i que inclou un cicle inèdit amb composicions de nou reputats compositors europeus. És una coproducció juntament amb l'Institut Ramon Llull, la Fundació Frederic Mompou, l'Institut Cervantes, Arts Council England, i Lilly e Violetta.




Durant el període comprès entre 1918 i 1978, el pretigiós compositor i pianista Frederic Mompou va compondre un conjunt de quinze peces anomenades "Cançons i danses". La particularitat d’aquestes obres és la capacitat del compositor català de teixir obres mestres del folklore natiu.

El projecte "Avant-guarding Mompou" sorgeix per iniciativa de la pianista catalana Maria Canyigueral per realitzar el cicle complet de "Cançons i danses" de Mompou juntament amb un cicle nou creat especialment per a aquesta ocasió per els següents compositors contemporanis: Víctor Estapé, Joseph Phibbs, Josep Maria Guix, Joan Magrané, Nicolás Bacri, Moritz Eggert, Anton Garcia Abril, Jiri Gemort i Konstantia Gourizi. Les noves obres també s’han basat en el folklore català, igual que les escrites pel mestre català. D’aquesta manera, el resultat de l’actuació serà un "duplicat" avantguardista del cicle creat per Mompou, però amb el segell personal de cadascun dels compositors que participen en el projecte.

El projecte ha rebut una positiva acollida entre alguns dels creadors de música clàssica més prolífics i actius d’avui dia. Els compositors que han acceptat participar en aquesta iniciativa provenen de diferents parts d'Europa, incloent Catalunya i la resta d'Espanya. La selecció dels compositors ha estat feta per la pianista catalana a través de la recerca i acurada escolta de repertori musicals per esbrinar quins autors tenien un llenguatge musical i emocional propers a la intèrpret. 

Nascuda a Girona i resident a Londres, Maria Canyigueral ha tocat en sales importants incloent el Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu, l’Auditori de Girona, St. Martin in the Fields, Holywell Room d’Oxford, St. James’s Piccadilly, Auditori CaixaForum, Auditori La Pedrera, Auditorio de León, Sala Maria Cristina de Málaga i Fundación Juan March de Madrid, entre d’altres.

Premiada en concursos internacionals, el 2010 és finalista del XII Concours International d’Ille de France, el 2012 va obtenir el segon premi al Wifrid Parry Prize de Londres juntament amb la violinista Marisol Lee, el 2013 guanya el segon premi al Max Pirani Trio Prize de Londres amb Ianthe Ensemble i el 2014 rep el segon premi a Concurso Internacional de música de càmera ‘Anton Garcia Abril’ de Granada juntament amb el violoncel.lista Alexander Rolton.

Recentment, el seu CD al costat de la violinista Lana Trotovsek ha estat guardonat amb Medalla d’or als Global Music Awards 2016.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de grans noms del panorama musical d’avantguarda, com Joan Magrané, Josep Maria Guix o Víctor Estapé

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"