Institut Ramon LLull

Jordi Savall interpreta ‘Water Music & Fireworks’ de Händel a França

Música.  França, 08/06/2018

El mestre Jordi Savall, acompanyat de la seva orquestra Concert des Nations, presenta ‘Water Music & Fireworks’, un conjunt de moviments orquestrals de Georg Friedrich Händel, sovint considerats com a tres suites. L’obra s'estrenà l'estiu de 1717 quan el rei Jordi I demanà un concert que s’havia de celebrar sobre el riu Tàmesi. La cita serà el dia 9 de juny a les Salines Reials d'Arc-et-Senans (França), lloc declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.   




Jordi Savall està molt familiaritzat amb les dues peces de Georg Friedrich Haendel, "Water Music" i "Music for the Royal Fireworks", que formen part de la famosa gravació feta el 1993 al Castell de Cardona. Savall proposa una nova reorganització de l'obra, en dues suites, quan normalment s’havia considerat com a tres. "Music for the Royal Fireworks" va ser composta el 1749 per a les festes amb motiu del tractat de pau d'Aix-la-Chapelle, sota el comandament de George II d'Angleterre. El treball es distribueix en cinc moviments.

Jordi Savall (Igualada, 1941) és una de les personalitats musicals més versàtils de la seva generació. És, sens dubte, un dels músics catalans amb més projecció internacional. La seva obra engloba múltiples vessants: és intèrpret de viola de gamba, pioner en la recuperació de patrimoni musical, director d’orquestres de gran prestigi i promotor de cicles, festivals i del seu propi segell discogràfic.

Durant més de quaranta anys, Savall s’ha dedicat a la investigació de la música antiga, ja sigui interpretant-la amb la seva viola de gamba o com a director d’orquestra. L’any 2014 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva contribució a la cultura catalana.

Les Salines Reials d'Arc-et-Senans es troben al poble d'Arc-et-Senans, al bosc de Chaux prop de Besançon al departament de Doubs, a França. Es tracta d'un destacat projecte arquitectònic de principis de la Il·lustració, que pretenia racionalitzar els edificis industrials i els processos, segons un ordre filosòfic. Aquestes salines tenien com a finalitat la producció de sal i havien de reemplaçar les antigues salines de la regió. El lloc és conservat i administrat com un monument per l'Institut Claude-Nicolas Ledoux. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1982.

L’any 2014, Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva contribució a la cultura catalana.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"