Institut Ramon LLull

Les arts escèniques catalanes desembarquen al festival irlandès ‘Carlow Arts’

Escèniques.  Carlow, Irlanda , 05/06/2018

L’edició d’enguany del festival Carlow Arts, que se celebra del 6 al 10 de juny a la ciutat de Carlow (Irlanda), inclou al seu programa quatre espectacles catalans que constitueixen per primera vegada un focus català dedicat a la creació artística per a públics adult i juvenil. La companyia Cris-is presenta Wet Floor, Kamchàtka exhibeix l’espectacle Kamchàtka i Tombs Creatius portarà els seus jocs de fusta The Trip i Tonet al certamen. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.




La clown Cristina Solé torna als escenaris i presenta el seu primer solo: “Wet Floor”, una comèdia hilarant que posarà a prova la paciència del públic. El públic ve a veure una peça teatral, però abans l’empresa de neteja WETFLOOR ha de deixar l’escenari enllestit pels artistes. L’espectacle de clown i teatre gestual està adaptat per a tots els públics i compta amb molta interacció i participació del públic.

La companyia Kamchàtka és un col·lectiu d’artistes de diverses nacionalitats i provinents de diferents disciplines artístiques. Neix a Barcelona l’any 2006 i des de aleshores ha desenvolupat el seu estil propi d’actuació, sempre relacionat amb la temàtica de la immigració.

Després de representar-se en diverses ciutats d’Europa, ja compta amb una gira mundial veient-se programada en festivals com Mirada a Santos, Brasil; Cielos del Infinito a Punta Arenas, Xile.

Tombs Creatius són creadors de jocs de fusta enfocats al tant al públic adult com al juvenil. La companyia ja ha portat “The Trip” i “Tonet” a més de 16 països: Catalunya, Espanya, Suïssa, França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Gal·les, Portugal, Anglaterra, República Txeca, Noruega, entre d’altres.

El festival va néixer el 1979 amb l’objectiu principal d’oferir un ventall ampli d’activitats culturals de forma gratuïta o assequible, tant pel públic adult com pels més petits. A data d’avui, 70% del programa del Carlow Arts Festival és gratuït, acollint produccions en les que les arts escèniques, la música, el cinema, i les arts visuals interaccionen amb la creativitat. Un festival consolidat en l’àmbit cultural internacional, el Carlow Arts Festival compta amb subvencions directes de l’Arts Council d’Irlanda, l’Ajuntament de Carlow, i el Carlow College entre d’altres.

Cada any el festival Carlow Arts Festival programa entre 30 i 40 companyies nacionals i internacionals (teatre, dansa, musica, circ, etc.) que ofereixen representacions que arriben a un públic de 30.000 persones distribuït entre públic adult i públic familiar intergeneracional. L’any 2017, un 40% del públic adult que va visitar el festival, també va portar els nens a gaudir de la programació del Carlow Arts Festival.

L’any 2018 marca el 250è aniversari del naixement circ al Regne Unit i Irlanda. És per això que el programa de l'edició d'enguany posa més èmfasi als espectacles de circ i d’arts escèniques. 

Per primera vegada, el festival dedica un focus al circ i al teatre amb segell català

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"