Institut Ramon LLull

La dramaturga Lluïsa Cunillé presenta ‘Islàndia’ al festival francès Regards Croisés

Escèniques.  Grenoble, França, 25/05/2018

El festival Regards Croisés, que se celebra a la localitat francesa de Grenoble el dia 25 de maig, és un lloc de trobada internacional del món teatral en què dramaturgs d’arreu del món es reuneixen amb el públic per oferir presentacions de textos, reunions i tallers. Dels 10 escriptors, dramaturgs i traductors convidats a la 18a edició d’enguany, la programació inclou la catalana Lluïsa Cunillé que farà una lectura de la seva obra ‘Islàndia’ al teatre Théâtre Sainte-Marie-d'en-Bas (Grenoble).




La 18a edició del festival Regards Croisés, se centra en la "diversitat cultural a la dramatúrgia," i compta amb la participació de Marina Bachelot Nguyen, George Brant, Lluïsa Cunillé, Faustin Keoua, Leturmy, Philip Malone, Romain Nicolas, Gwendoline Soublin, Kouam Tawa, Nicola Wilson.

L’objectiu del certamen és escoltar, descobrir i discutir el teatre que avui en dia s'escriu a França i a altres llocs del món, així com conèixer noves fornades d’autors contemporanis.

Sobre l’obra

Islàndia és una obra d'oportunitats i subtextos, d'esperança i de reflexió. La fallida bancària portarà un adolescent islandès a emprendre un pelegrinatge iniciàtic cap a Nova York, a la recerca de la seva mare. En aquest viatge al cor de les tenebres d’un sistema que trontolla, el jove anirà coneixent diverses realitats que el faran partícip de la profunda depressió que està conduint el món occidental a una ruïna inevitable.

Escrita just quan començava a esclatar l’última gran crisi que va sacsejar l’economia mundial, Islàndia és una de les obres majors de la dramaturga Lluïsa Cunillé, que amb la seva lucidesa dissecciona el moll de l’os d’aquest circ grotesc que enlluerna la nostra societat.

Sobre l’autora

Lluïsa Cunillé i Salgado (Badalona, Barcelonès, 1961) és una dramaturga catalana. L'any 1990 va iniciar la seva participació, durant tres anys, en els seminaris de dramatúrgia textual impartits per José Sanchis Sinisterra a la Sala Beckett de la ciutat de Barcelona, i és cofundadora amb Paco Zarzoso i Lola López de la "Companyia Hongaresa de Teatre" l'any 1995.

Al llarg de la seva carrera ha rebut el Premi Institució de les Lletres Catalanes de teatre l'any 1997 per la seva obra Accident, el Premi Ciutat d'Alcoi el mateix any per L'afer, el Premi Ciutat de Lleida de teatre el 1998 per Dotze treballs i el Premi Ciutat de Barcelona de teatre el 2005 per Barcelona, mapa d'ombres. L'any 2007 ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Teatre, concedit per la Generalitat de Catalunya, perquè amb un llenguatge personal implica el públic, referint-se a la seva experiència íntima i col·lectiva, des d'un angle de perplexitat i sorpresa.

L'any 2004 participà en l'adaptació per al cinema de l'obra d'Eduard Márquez Febrer, duta al cinema per Sílvia Quer. El 2007 el realitzador Ventura Pons ha dut al cinema la seva obra Barcelona, mapa d'ombres en la pel·lícula Barcelona (un mapa), amb guió del mateix director.

El 2008 li va ser concedit el Premi Lletra d'Or al millor llibre en llengua catalana de l'any anterior pel text de l'obra Après moi, le déluge. Es tracta de la primera vegada que el premi recau en un text teatral. El 2010 va rebre el Premio Nacional de Literatura Dramàtica del Ministerio de Educación y Cultura de Madrid.

Islàndia és una obra d'oportunitats i subtextos, d'esperança i de reflexió

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"