Institut Ramon LLull

L’obra de Joan Brossa, protagonista d’un seminari a la Universitat Queen Mary de Londres

Escèniques.  Londres, 23/05/2018

El Centre d'Estudis Catalans de la Universitat Queen Mary de Londres i la Seca Espai Brossa, amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa i Pocio i amb el suport de l'Institut Ramon Llull, organitzen unes jornades que se centren en l’obra teatral del poeta i dramaturg català Joan Brossa. Sota el títol ‘Poesia teatral: accions, dansa i striptease. Dos dies de celebració amb les obres de Joan Brossa’, el seminari tindrà lloc els dies 23 i 24 de maig.




Durant dos dies, el públic de parla anglesa tindrà, per primera vegada, l’oportunitat de conèixer el teatre i l’univers escènic del poeta Joan Brossa.

Conegut internacionalment com a artista d'avantguarda que col·laborà amb Miró i Tàpies, Brossa també va escriure moltes obres de teatre, musicals, peces de ball i espectacles cabaret. Aquesta faceta de la seva obra creativa centra el seminari ‘Poesia teatral: accions, dansa i striptease. Dos dies de celebració amb les obres de Joan Brossa’, que tindrà lloc a la Universitat Queen Mary de Londres els dies 23 i 24 de maig.

El programa abraça xerrades, tallers i actuacions, amb experts, directors i intèrprets d’arreu del món. Entre els participants hi trobem Emily Mast (EUA), Jonathan Allen (Regne Unit), Hari Marini (Grècia), i els catalans Laura Pau, Adrià Aubert, Jordi Oriol i Carles Pedragosa.

Joan Brossa i Cuervo (Barcelona, 19 de gener de 1919 - Barcelona, 30 de desembre de 1998) fou un poeta, dramaturg i artista plàstic català. És possiblement el poeta avantguardista català més important de la segona meitat del segle XX.

Fou un dels fundadors del grup artístic avantguardista Dau al Set (1948) i un dels primers defensors de la poesia visual de la literatura catalana. La seva obra creativa abraçava tots els aspectes de l'art: la poesia, la prosa, el cinema, el teatre, la música, el cabaret, les arts escèniques, la màgia, el circ i les arts plàstiques.

Els elements de la seva poesia, com la ironia, l’associació, la descontextualització i el refús de la diferenciació entre paraula i objecte, van cristal·litzar en la confecció d'objectes. Si bé en els seus inicis surrealistes ja havia construït un parell d’objectes tridimensionals, a partir de 1967 Brossa es dedica de ple al món dels objectes, un camp sense les restriccions pròpies del llenguatge que ja no abandonarà mai. Els anys vuitanta i noranta van ser molt fèrtils quant a la seva producció visual, que palesa les inquietuds que s'havien anat acumulant al llarg del seu itinerari poètic: la recerca de la màgia quotidiana, la denúncia social i la transgressió. Al final de la seva vida, Brossa va rebre un ampli reconeixement amb nombroses traduccions de la seva obra escrita, exposicions de la seva producció artística i premis, que el van situar com una de les figures cabdals de l'avantguarda catalana.

Més informació sobre l’activitat en aquest enllaç

El programa abraça xerrades, tallers i actuacions, amb experts, directors i intèrprets d’arreu del món

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"