Institut Ramon LLull

Jordi Savall ofereix dos concerts a França en el marc de la seva gira internacional

Música.  París i Reims , 24/05/2018

El mestre Savall té cita doble a França aquest maig. El dia 23 presenta el concert Grenade Al Andalus a París i el dia 26 estarà al Festival Internacional de Música i Art Sacre Agapé de Reims per presentar la Missa dels difunt de Cristóbal de Morales. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.




Grenade Al Andalus

Jordi Savall fa una revisió als 500 anys que han configurat la llegenda de Granada, la ciutat europea que millor simbolitza la reunió tumultuosa i fructífera de les tres religions monoteistes.

Dimecres 23 de maig a les 20.30h

Sala de Concerts - Cité de la musique

Ciutat de la Música - Philharmonie de Paris

221 Avenue Jean-Jaurès - 75019 París

Venda d'entrades en línia aquí

Officium defunctorum i Missa pro defunctis

La litúrgia dels morts, incloent la Missa de Requiem, va ser de gran importància a la vista de les autoritats eclesiàstiques espanyoles i dels compositors de l’església local. Tant a l'Officium defunctorum com a la Missa pro defunctis (i potser més encara en aquesta última), Cristóbal de Morales va deixar en aquestes composicions per a la litúrgia dels morts una meditació moderada i severa, però també extraordinàriament poderosa, sobre els misteris de la vida i la mort, dotant així la música sacra europea i la cultura espanyola del segle XVI amb dues obres mestres que perduren al llarg del temps. Jordi Savall les interpreta mitjançant la combinació dels instruments de l'època, incloent un orgue. El resultat és una lectura que aporta un nou color musical ric en noves sonoritats del treball de Morales.

Dissabte 26 de maig a les 20:30h

Festival Agapé

Basilique Saint-Rémi

Rue Saint-Julien, 51100 Reims

Entrades aquí 

Jordi Savall (Igualada, 1941) és una de les personalitats musicals més versàtils de la seva generació. És, sens dubte, un dels músics catalans amb més projecció internacional. La seva obra engloba múltiples vessants: és intèrpret de viola de gamba, pioner en la recuperació de patrimoni musical, director d’orquestres de gran prestigi i promotor de cicles, festivals i del seu propi segell discogràfic.

Durant més de quaranta anys, Savall s’ha dedicat a la investigació de la música antiga, ja sigui interpretant-la amb la seva viola de gamba o com a director d’orquestra. L’any 2014 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva contribució a la cultura catalana.

L’any 2014, Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva contribució a la cultura catalana.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"