Institut Ramon LLull

Joan Català porta ‘Pelat’ al festival de teatre al carrer de Detmold (Alemanya)

Escèniques.  Detmold, Alemanya , 22/05/2018

L'artista Joan Català actuarà al festival de teatre al carrer de Detmold (Alemanya) amb el seu espectacle ‘Pelat’ del 18 al 21 de maig. La mostra és un diàleg corporal entre l’artista i un llarg tronc que vol simbolitzar la relació entre l’home i la naturalesa i evocar l’època del treball artesanal.




Nascut a Barcelona el 1978, Joan Català s’ha format paral·lelament en dansa contemporània i en els llenguatges propers al moviment com el teatre de gest o de pallasso. Ho ha fet de la mà de reconeguts professionals internacionals com Mal Pelo, Michel Dellaire, Iñaki Azpillaga o Àngels Margarit, a més d’actuar en companyies com La Fura dels Baus.

L’artista s’ha convertit en una de les puntes de llança del nou circ fet a Catalunya i ha actuat en festivals de mig món, des de la Fira de Tàrrega i el Mercat de les Flors fins al Montréal Cirque Festival de Canadà -on va oferir quatre representacions el juliol passat.

Enguany se celebra una nova edició del ‘Europäisches Straßentheater Festival Detmold’, que té lloc al nord d’Alemanya del 18 al 21 de maig.

Des de 1991 s'han organitzat projectes de teatre de carrer a la ciutat cultural Detmold . Amb els anys, la ciutat ha desenvolupat un perfil propi en el camp de la cultura en espais públics, amb l'objectiu d'establir-los en la seva àrea d'influència. Així doncs, les maratons regulars de teatres de carrer també serviran de plataforma per als entusiastes del teatre de carrer.

El festival presenta artistes nacionals i internacionals de diversos camps de l'art. L'espectre de gèneres inclou espectacles , instal·lacions , dansa, música, figura i màscares i el nou circ. Els artistes utilitzen el centre de la ciutat i l'Hangar 21 com a escenari i actuaran en llocs fixos, com a actes de caminar o com a part de la desfilada. A més, el festival ha donat espai a les produccions a l'aire lliure en els últims anys.

Al festival l’artista hi porta l’espectacle ‘Pelat’, estrenat a FiraTàrrega 2013, a través del qual proposa un espectacle que esborra les fronteres entre la dansa, el circ i el teatre, i també entre l’artista i els espectadors. El treball és un diàleg corporal entre l’artista i un llarg tronc que vol simbolitzar la relació entre l’home i la naturalesa i evocar l’època del treball artesanal.

‘Pelat’ li ha merescut diversos premis a Català, com el primer Premi del jurat al Millor Espectacle de carrer (2014) al festival Miramiro de Gant, a Bèlgica, i el dels premis Zirkolika 2013.  

‘Pelat’ li ha merescut diversos premis a Català, com el primer Premi del jurat al Millor Espectacle de carrer (2014) al festival Miramiro de Gant

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"