Institut Ramon LLull

9 produccions catalanes seleccionades al Seattle International Film Festival

Cinema.  Seattle, Estats Units , 17/05/2018

El Seattle International Film Festival que es celebrarà del 17 de maig al 10 de juny ha seleccionat nou produccions catalanes, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. La pel·lícula La llibreria d'Isabel Coixet serà l'encarregada d'inaugurar la 44a edició d’un dels festivals més importants dels Estats Units dins del món de l’audiovisual.




El Seattle International Film Festival celebra enguany la seva 44ena edició i està considerat com un dels festivals més importants dels Estats Units dins del món de l’audiovisual, presentant-se  més de 250 llargmetratges i 150 curtmetratges de 80 països diferents a una audiència de 150.000 espectadors. El festival combina tant la part professional del sector audiovisual amb l’organització d’un mercat per la indústria com la part d’exhibició oberta al públic general. Enguany, la presència de l’audiovisual català és molt més àmplia que la de l’any passat, amb un total de nou produccions programades.

La llibreria d'Isabel Coixet (A Contracorriente, Diagonal, Green Films AIE, Northern Ireland Screen, One Two Films, Zephyr Films) serà l'encarregada d'inaugurar la 44a edició del festival. 

Per la seva banda, a la secció Contemporay World Cinema es podrà veure Estiu 1993 de Carla Simón (Inicia Films, AValon Cine) i Tierra firme de Carlos Marqués-Marcet (Lastor Media, Vennerfil, La Panda productions). Una altra de les produccions seleccionades és Constructing Albert de Laura Collado i Jim Loomis (Trueday films, Televisió de Catalunya, Alexandra film) que es projectarà a la secció Culinary cinema

Finalment, cinc curtmetratges catalans han estat seleccionats per competir a la secció Short Film Packages - ¡Tapas!: Xisca  de Sergi Lara (Benece),  El escarabajo al final de la calle de Joan Vives (Escac films),  La última virgen de Barbara Farré (Escac Films), Matria d'Álvaro Gago (Sombriza Films, Ringo Media) i RIP d' Albert Pintó i Caye Casas (Alhena productions) que forma part del Sortcat 2018, el programa per la internacionalització del curtmetratge català.

Aquesta programació dóna continuïtat a la mostra de cinema català que es va presentar al Festival Internacional de Cine de Guadalajara (Mèxic), on Catalunya va ser convidat d’honor. La mostra de cinema contemporani va estar especialment dedicada a la nova generació de productors i directors que ha sorgit en els últims anys (la New Catalan Wave), que estan aportant una nova mirada i una nova forma de treballar. Al festival, van competir set pel·lícules catalanes a les seccions oficials. Pel que fa al palmarès, Jo Sol va guanyar el Premi Especial del Jurat pel seu llargmetratge 'Viure i altres ficcions'. Joan Vives va aconseguir el premi al Millor Curtmetratge Iberoamericà amb el treball 'L'escarabat al final del carrer'. I Clara Roquet va rebre una menció especial del jurat del mateix guardó pel curt 'Les bones nenes'.

La pel·lícula La llibreria d'Isabel Coixet serà l'encarregada d'inaugurar el Seattle International Film Festival 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"