Institut Ramon LLull

Joana Gomila presenta el seu projecte més personal ‘Folk Souvenir’ a França

Música.  Pont du Gard, França , 18/05/2018

Amb el seu projecte més íntim, Folk Souvenir (Bubota Discos, 2016), la cantant mallorquina Joana Gomila arriba el 18 de maig a Pont du Gard. Presenta el seu nou àlbum, que explora els ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca amb sonoritats properes al jazz i la música improvisada. L’acompanyaran els músics Santi Careta, Laia Vallès, Àlex Reviriego i Arnau Obiols.




Joana Gomila s’ajunta amb Arnau Obiols, Santi Careta, Àlex Reviriego i Laia Vallès i ens proposen un concert amb Folk Souvenirque convida a viatjar pels ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca partint de tonades populars i teixint sonoritats salvatges i delicades que s’entremesclen amb samples de pagesos, nins, padrines, paisatges... 

Joana Gomila cerca en l’ànima d’aquestes melodies una font d’inspiració per fer volar la creativitat col·lectiva de la banda. A Folk Souvenir hi sona el paisatge. Hi sona la ciutat. Hi sonen tonades de treball, romanços, jotes, cançons i fins i tot hi sona Antònia Font. Hi sonen les reflexions de Rafel Ginard. Hi sonen els pagesos. Hi sona la memòria. Folk Souvenir és el poble i és el record. És el cant i és el rés. És el folk i és el free. És la necessitat de cercar-nos. I per ventura no trobar-nos.

Joana Gomila (1982, Manacor) és una cantant mallorquina. El 2014 es gradua en cant jazz al Conservatori Superior del Liceu i al Souza Lima de Brasil, on ha après de mestres com David Mengual, Celeste Alías, André Marques, Albert Bover, Sergi Vergés, Ramon Prats…

Ha viscut a São Paulo (gràcies a una beca AIE). És també llicenciada en Història de l’Art. Recentment ha treballat amb la coreògrafa Mariantònia Oliver, i ha creat l’espai sonor de l’espectacle Las Muchísimas (estrenat 2018). Amb Arnau Obiols comparteixen el duo d’impro Ca! També canta amb Rufaca Folk Jazz Orchestra, la bigband de Sergi Vergés, amb arranjaments i direcció de Vergés. (Beatus Ille, 2017, SeedMusic). Col·labora com a contrabaixista amb la cantautora Lu Rois (Clarobscur, 2017) i forma part de la companyia Hotel iocandi, amb qui han creat l’espectacle de circ i música Esquerdes. Han rebut el premi Zirkòlica 2015 a millor espectacle de circ de Catalunya i actualment estan de gira per Catalunya, Espanya i Europa. 

Del 14 al 18 de juny, la cantant tornarà a oferir un concert a França, a la ciutat d'Amiens 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"