Institut Ramon LLull

L’escriptora Teresa Solana participa al festival Ullapool Book d'Escòcia

Literatura.  Ullapool, Escòcia , 11/05/2018

La novel·lista catalana Teresa Solana serà al Ullapool Book Festival (Escòcia, Regne Unit) el dissabte 12 de maig en una sessió conjunta amb l'autor gaèlic John D Urquhart. Es proporcionarà la traducció simultània de Peter Bush (del català a l’anglès) i Morag Stewart (del gaèlic a l’anglès).




John D Urchardan, autor de contes en gaèlic, i Teresa Solana, autora de novel·la negra en català, llegiran textos de les seves obres i discutiran sobre l’escriptura en llengües minoritàries.

El primer Festival Ullapool Book es va celebrar el maig de 2005. Va ser fundat per un grup d'entusiastes literaris del Ullapool Entertainments, una organització independent local d'arts fundada el 1982.

L'objectiu és dirigir un festival anual de llibres que té com a finalitat promoure i estimular l'estudi i el coneixement de la literatura a Ullapool i a tot el seu districte. El festival literari no és només un aparador per als escriptors de Highland, sinó també per a escriptors d'altres parts d'Escòcia i de tot el món, creant així una confluència de cultures i inspiració.

Teresa Solana (Barcelona, 1962) és llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona, on també va cursar estudis de Filologia Clàssica. La seva activitat professional ha estat centrada en el camp de la traducció literària. Ha dirigit la Casa del Traductor a Tarazona i és autora d'articles i assaigs sobre traducció. L'any 2006 es va donar a conèixer amb la novel·la Un crim imperfecte, una obra fresca i intel·ligent amb la qual va obtenir el Premi Brigada 21 de novel·la en català. Ha escrit també Drecera al paradís (2007), Set casos de sang i fetge (2010) i Negres tempestes (2010) (III Premi Crims de Tinta). L'hora zen és la tercera novel·la protagonitzada pels germans bessons detectius, cicle que ha estat traduït a l'italià, a l'alemany i a l'anglès amb gran èxit de lectors i de crítica.

Més informació de l'acte aquí 

Matèria grisa, de Teresa Solana, també enquadrada en el gènere negre, va guanyar el 19è premi Roc Boronat

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"