Institut Ramon LLull

El jazz d'Andrea Motis viatja a la ciutat francesa de Miramas

Música.  Miramas, França, 17/05/2018

La trompetista i cantant Andrea Motis arriba a Miramas (França) el dijous 17 de maig acompanyada pels músics que formen el seu quintet: Joan Chamorro, Ignasi Terraza, Josep Traver i Esteve Pi. Presenten Emotional Dance, el primer àlbum en solitari de Motis que conté la seva proporció equilibrada de composicions pròpies i clàssics del jazz. A més de He ‘s Funny That Way, Motis interpreta altres temes de Franck Loesser com Never Will I Marry o la famosa cançó de Cole Porter You’D Be So Nice To Come Home To.




Després d’editar sis discos aclamats per la crítica, la trompetista, cantant i compositora de Barcelona Andrea Motis, fa el seu debut en solitari sota el segell Impulse! Records amb l’àlbum Emotional Dance.

Aquest darrer àlbum, igual que els anteriors, compta amb el cuartet de base format pel baixista Joan Chamorro, el pianista Ignasi Terraza, el bateria Esteve Pi i el guitarrista Josep Traver.

Emotional Dance està coproduït per Brian Bacchus i Jay Newland (guanyador de 10 Grammys) i pel propi Chamorro.

Al nou àlbum,  la interpretació vocal de Motis es converteix en la protagonista escènica. Andrea Motis posseeix un alt encantador i versàtil, amb un subtil vibrato i un fraseig concís que li ha valgut comparacions amb referències estilístiques com Billie Holiday i Norah Jones. La seva destresa vocal es revela de forma immediata en el clàssic de Charles Daniels i Richard Whiting que obre l’àlbum, He ‘s Funny That Way. Potser no és una coincidència que aquest tema clàssic del jazz s’acostumi a associar des de fa molt temps a Lady Day. Motis i el seu ensemble fan justícia a la composició, ressaltant-la amb un contratemps de l’època del swing per antonomàsia, que va pavimentant el camí per introduir l’absorbent solo de Robinson. Motis el segueix amb un deliciós solo de trompeta que accentua el seu to àcid i el seu precís sentit del swing melòdic.

Motis també mostra per primera vegada els seus dots de compositora, firmant tres temes del total de catorze que componen Emotional Dance

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"