Institut Ramon LLull

Eduard Márquez mostra la seva obra al Festival Internacional de Literatura de Cúirt (Irlanda)

Literatura.  Galway, Irlanda , 26/04/2018

L’escriptor català Eduard Márquez participarà a la 33ena edició del Cúirt International Festival of Literature, que se celebra anualment a la ciutat irlandesa de Galway. El festival organitza tallers, conferències, lectures literàries i altres esdeveniments que reuneixen autors d’arreu del món. El dia 26, Márquez presentarà la seva obra traduïda a l’anglès, La decisió de Brandes, dins l’activitat World Perspectives juntament amb els novel·listes Norbert Gstrein i Hédi Kaddour.




La ciutat de Galway (Irlanda) celebra del 23 al 29 d’abril un dels festivals de literatura més antics i reconeguts d’Europa: el Festival Internacional de Literatura de Cúirt. Creat el 1985, aquesta cita anual pretén celebrar i ressaltar el talent literari nacional i internacional, així com promoure la creació de poesia, i altres gèneres com la no-ficció i ficció. Durant les tres últimes dècades, el festival ha acollit desenes de guanyadors de premi Nobel i autors premiats de tot el món.

Enguany, l’escriptor català Eduard Márquez n’és un dels convidats. El dia 26 d’abril a les 18h participarà al ‘World Perspectives’, una activitat que busca donar un cop d’ull a la literatura mundial i presentar noves veus de les lletres. Juntament amb Márquez, els escriptors Norbert Gstrein i Hédi Kaddour llegiran el seu treball i participaran d’un debat acompanyat de preguntes dels assistents. L'autor català presentarà La decisió de Brandes, novel·la traduïda a l'anglès per Mara Faye Lethem. L’acte, que tindrà lloc al teatre Town Hall, estarà moderat per la Dra. Kate Quinn, professora de l'Escola d'Idiomes, Literatures i Cultures a la NUI  de Galway. L’entrada val 10€ i s’ha d’adquirir en aquest enllaç.

Eduard Márquez (Barcelona, 1960) és un escriptor català. Ha conreat la narrativa per a infants i per a adults. Després de dos llibres de poesia en castellà a l’inici dels anys noranta (La travesía innecesaria, 1991; Antes de la nieve, 1994) començà la seva obra narrativa en català amb dos llibres de narracions: Zugzwang (1995) i L’eloqüència del franctirador (1998), als quals seguiren diversos llibres infantils com, entre d’altres: Hoax (1999), Els somnis de l’Aurèlia (2001) i Les granotes de la Rita (2002).

Com a novel·lista ha publicat Cinc nits de febrer (2000), on la possessió amorosa i la fragilitat de la memòria entren en joc, mentre que en les altres dues novel·les el comportament davant la devastació de la guerra i el poder en són el tema: a El silenci dels arbres (2003), a través d’un violinista, mostra la vida quotidiana d’una ciutat assetjada, i a La decisió de Brandes (2006, premi Octavi Pellissa 2005 i de la Crítica 2007) narra la revolta anònima d’un pintor contra el xantatge de la força militar i l’opressió. L’any 2011 publicà L’últim dia abans de demà, narració d’un fracàs en clau generacional.

L'autor va rebre el Premi de la Crítica de narrativa catalana el 2007 per la seva novel·la La decisió de Brandes

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"