Institut Ramon LLull

4 produccions catalanes al festival Cine Latino de Tübingen

Cinema.  Tübingen, Alemanya, 19/04/2018

El festival CinéLatino/CineEspañol, la principal cita de cinema espanyol a Alemanya, que se celebra a la ciutat de Tübingen del 15 al 25 d’abril, ha programat 4 produccions catalanes amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull: Al otro lado del muro de Pau Ortiz, Julia ist  (Elena Martín), Vivir y otras ficciones de Jo Sol i Tierra Firme de Carlos Marques-Marcet.




Filmtage Tübingen e.V. organitza anualment des de fa vint-i-cinc anys el Festival Internacional CineLatino que va néixer a Tübingen i, amb els anys, s'ha ampliat a d'altres ciutats del Land de Baden-Württemberg, com Stuttgart, Freiburg i Reutlingen.

El Festival mostra any rere any un ric i divers programa que inclou focus de països iberoamericans, retrospectives, masterclasses, taules rodones, concerts, exposicions cinematogràfiques i projecció de pel·lícules en diverses seccions oficials i de competició. Amb motiu del festival, l’organització convida també els directors de les pel·lícules seleccionades a assistir a les projeccions i presentar els seus films al públic general i professional. Les produccions catalanes que s’hi mostraran seran:

Al otro lado del muro, de Pau Ortiz

La relació entre Ale (18) i Rocío (13) s'enfronta al més gran dels desafiaments quan la seva mare és empresonada i sentenciada injustament.

Des d'aquest moment hauran de prendre el paper de pare i mare dels seus dos germans petits.

Al principi s'ho prenen amb disposició i bon humor prometent ajudar-se l'un a l'altre per mantenir la família unida.

Però com a immigrants il·legals d'Hondures, el seu dret a viure, treballar o estudiar a Mèxic està en risc.

Aviat, el mur que els separa de la seva mare donarà lloc a altres barreres emocionals que impediran que els germans siguin capaços de posar-se al lloc de l'altre.

Però just quan la relació entre els germans és més difícil, apareixerà una nova esperança.

Julia ist  de Elena Martín

La Júlia és una estudiant d'arquitectura que durant el tercer curs de la seva carrera decideix marxar a Berlín d'Erasmus. És així com, sense plantejar-s'ho, portada per la inèrcia d'aquesta etapa, marxa per primera vegada de casa.

Plena d'expectatives i manca d'experiències, la Júlia es trobarà perduda en mig d'un Berlín gris i fred, vivint un Erasmus que sembla estar lluny de l'aventura que en un inici es plantejava.

De mica en mica, la Júlia es construirà una vida a Berlín i anirà entenent qui és ella en aquest nou context. Coneixerà la gran ciutat des de dins i es deixarà portar per la seva gent, malgrat que, al final, haurà de tornar de nou a Barcelona.


 Vivir y otras ficciones de Jo Sol

Pepe ha sortit del psiquiàtric després de complir la condemna per robar per treballar. La seva necessitat d'encaixar en un món sense sentit es converteix en una tasca desesperada.

Antonio, escriptor tetraplègic, lluita pel dret a l'accés al propi cos i per la sexualitat de les persones amb diversitat funcional, despertant els prejudicis del seu entorn més proper.

L'amistat entre Antonio i Pepe interpel·la la nostra mirada sobre la vida, i ens convida a reconèixer-nos com a anomalia.

Tierra Firme de Carlos Marques-Marcet

Dues dones, l’Eva (Oona Chaplin) i la Kat (Natalia Tena), i el millor amic d'una d'elles, en Roger (David Verdaguer). Un vaixell en els canals de Londres i una pregunta: és possible viure l'amor, la família, i la vida de formes tan diferents i tot i així romandre units? Quan a la vida una mica desordenada d'aquesta parella de dones sorgeixi el desig de ser mare, gràcies a la col·laboració de l'amic donant, els anhels, les tensions, els dubtes, les reticències i les convencions es posaran en qüestió per a aquest excèntric trio format per dos enamorades i el seu amic generador d'esperma.

Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"