Institut Ramon LLull

El dramaturg Guillem Clua participa al festival francès ‘Terres de Paroles’

Escèniques.  18/04/2018

L’any passat, el dramaturg Guillem Clua va ser guardonat amb el ‘Prix des Lecteurs’ del Festival Terres de Paroles, celebrat a Normandia (França) per la seva peça Marbourg i enguany és un dels convidats d’honor. El festival ha programat una lectura dramàtica de l’obra i, posteriorment, una trobada amb el dramaturg i el seu traductor, Aymeric Rollet. L’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’IRL.




Marburg, escrita per Guillem Clua i dirigida per Rafel Duran, tracta les pandèmies a nivell global, que preocupen i assetgen la humanitat des de sempre. La idea de Marburg sorgeix precisament quan el seu autor va descobrir que aquesta ciutat alemanya portava també el nom d'un virus mortal que als anys seixanta va acabar amb la vida de més de vint persones. Clua va començar a investigar i va decidir així, tirar endavant un text on s'entrellacen quatre històries que serveixen per reflexionar sobre les malalties o la proximitat de la mort.

Les quatre petites històries tenen de rerefons, grans temes, transcendents, al voltant de la política, la religió i la por a morir, i en general, la fi del món, un tema recorrent a la història de la literatura i la dramatúrgia. Clua el presenta a través d'històries personals i personatges reals en què qualsevol espectador s'hi pot veure identificat.

L’obra es representarà el dia 19 al festival a les 19h. La peça ha estat traduïda del català per Aymeric Rollet amb el suport de Maison Antoine Vitez. L’edeveniment compta amb la col·laboració de ‘le Tetris’, l’associació Fort i l’Institut Ramon Llull.

Guillem Clua està considerat com una de les veus més innovadores i versàtils del teatre català actual i forma part d’una nova generació de creadors nascuts als anys setanta que estan transformant el panorama teatral de Barcelona amb les seves creacions.

La crítica ha definit l’obra de Guillem Clua com a multidisciplinar, eclèctica i amb una preocupació prioritària per l’estructura narrativa i l’argument. El seu objectiu sempre és explicar històries i fer-les properes a l’espectador, utilitzant mecanismes d’intriga, comèdia o melodrama, un ritme trepidant, i fins i tot elements propis d’altres mitjans, com la televisió, Internet i el cinema. El resultat són obres d’alt voltatge polític (La pell en flames, Gust de cendra) i drames èpics (Marburg, Invasión), però també musicals (Killer, Ha passat un àngel), espectacles de teatre-dansa (Mort a Venècia) i comèdies (Smiley).

El festival Terres de Paroles celebra la literatura contemporània i totes els seves vessants en l’art: teatre, música, dansa, cinema ... A la primavera, el festival s'atura a uns vint pobles del Sena Marítim i de Normandia, amb lectures, espectacles, actuacions ... Una invitació al cor del camp i a les ciutats per descobrir la creació més eclèctica i contemporània. 

Guillem Clua està considerat com una de les veus més innovadores i versàtils del teatre català actual 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"