Institut Ramon LLull

El poeta Jaume Pont serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat Nacional i Kapodistríaca d'Atenes

Llengua.  Atenes , 11/04/2018

El proper 29 de maig, el Dr. Jaume Pont Ibáñez, catedràtic de Literatura Espanyola Moderna i Contemporània de la Universitat de Lleida, rebrà una de les més altes distincions que pot rebre un universitari: serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat Nacional i Kapodistríaca d’Atenes, a proposta del seu Departament de Llengua i Literatura Hispànica.




El professor Jaume Pont és el màxim exponent del estudis sobre el poeta Carlos Edmundo de Ory i sobre el Postismo, moviment espanyol d’avantguarda de la immediata postguerra. Ha estudiat també la literatura fantàstica del segle XIX i la poesia catalana del segle XX, espai crític, aquest darrer, on excel·leixen les seves aportacions sobre la generació poètica dels anys setanta. A més de la seva amplíssima trajectòria investigadora i crítica, Jaume Pont és un dels poetes més significatius de la poesia catalana actual. La seva obra ha estat guardonada amb els premis Octubre, Nacional de la Crítica, Carles Riba, Crítica Serra D’Or, aquest dues vegades, i el premi europeu “Virgile” del Cénacle Européen Francophone per la seva obra traduïda al francès. Els seus poemes han estat traduïts a una vintena de llengües, entre elles el francès, cors, anglès, italià, polonès, grec, portuguès, turc, alemany, gallec, euskera, castellà, xinès, rus, neerlandès, lituà i àrab.

Font del text: Universitat de Lleida 

Doctor Honoris Causa és un dels títols honorífics més alts que pot rebre un universitari

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"