Institut Ramon LLull

Presentació del llibre ‘Teoria General de la Urbanització’ a la Universitat de Harvard

Pensament.  Estats Units, 04/04/2018

El 1867, l'enginyer Ildefons Cerdà, autor del Pla per a la Reforma i Ampliació de Barcelona, ​​va publicar la seva Teoria General de la Urbanització. Va ser el primer llibre de la història en el qual el procés de disseny i construcció de ciutats es va analitzar sistemàticament i es va definir com una ciència. Enguany, s’ha publicat la primera traducció en anglès i es presenta a la Universitat de Harvard en un col·loqui amb el seu editor.




Cerdà va inventar el terme "urbanització", definit com "el conjunt de principis, doctrines i regles que s'han d'aplicar perquè els edificis i les construccions d’una ciutat afecten a les facultats físiques, morals i intel·lectuals de les els éssers humans. Així mateix, poden ajudar a promoure el seu desenvolupament i vitalitat, millorant així el benestar individual, i també el públic".

Avui, enmig de la revolució digital, en un moment en què la urbanització del planeta segueix en plena marxa i ens enfrontem a nous reptes col·lectius, s'ha publicat la primera traducció completa en anglès de la Teoria juntament anàlisis estadístiques en gràfics i mapes interactius en la plataforma de dades obertes urbanization.org amb l'esperança d'esclarir reflexivament idees, estratègies i perspectives crítiques en la ciència de fer ciutats.

Aquest esdeveniment reuneix l'editor del llibre, Vicente Guallart, en conversa amb els professors de Harvard GSD, Joan Busquets, Neil Brenner i Charles Waldheim. L'esdeveniment inclou una presentació del llibre i la plataforma digital d'urbanitzacion.org, així com una conversa sobre el treball de Cerdà. L'esdeveniment està organitzat per Daniel Ibañez juntament amb Espanya GSD i Harvard Espanya i amb el suport del Real Colegio Complutense de Harvard, el Laboratori de Teoria Urbana de Harvard GSD, l'Oficina de Urbanització de GSD de Harvard i el programa Urbanisme, Paisatge i Ecologia del MDES.

Els editors IAAC i Actar han desenvolupat el llibre en col·laboració amb prestigioses institucions com la Diputació de Barcelona, Incasol, CCCB i la col·laboració de Bloomberg Philanthropies. La plataforma en línia d'urbanization.org ha estat desenvolupada en col·laboració amb 300.000kms.

Més informació de l'acte en aquest enllaç 

L'esdeveniment reuneix l'editor del llibre, Vicente Guallart, en conversa amb els professors de Harvard GSD, Joan Busquets, Neil Brenner i Charles Waldheim

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"