Institut Ramon LLull

La coreògrafa María Muñoz balla ‘Bach’ a la Filharmònica de París

Escèniques.  París , 30/03/2018

La ballarina María Muñoz torna a representar a França l’espectacle ‘Bach’ però aquesta vegada acompanyada del prestigiós pianista Dan Tepfer. Serà del 30 a l’1 d’abril a la Filharmònica de París. L’obra articula el discurs a través dels balls de Muñoz i la ballarina Federica Porello amb la música del famós compositor Bach.




María Muñoz treballa en la transmissió i reinterpretació del seu solo que ha ballat arreu del món des de la seva creació al 2004, amb la intèrpret i creadora italiana Federica Porello. Bach és un treball escènic de María Muñoz sobre algunes peces seleccionades de l’obra El Clavecí ben temperat de J.S. Bach en el que es combina la dansa d’alguns preludis interpretats per Dan Tepfer.

Bach el discurs s’articula únicament a través del cos i la música de Bach, d’alguns preludis que es reprodueixen en directe amb la memòria d’algunes fugues ballades en silenci.

María Muñoz és la meitat de la companyia Mal Pelo, que l’any 1989 va fundar amb el ballarí Pep Ramis. El grup de dansa va estrenar 'Bach' l’any 2004. Més recentment, ha presentat espectacles com 'Tots els noms' (2010), 'Caín&Caín' (2011), 'L’esperança de la vida d’una llebre' (2013), 'Siete lunas' (2014) i 'El cinquè hivern' (2015).

Federica Porello realitza els seus estudis a la Theatreschool, a la Amsterdam School of the Arts (AHK), i a P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios), a Brussel·les. Des del 2006 ha treballat en diversos països (Bèlgica, Por-tugal, França, Espanya) per a diferents artistes: Marlene Freitas, Anne Katrine Dolven, la Companyia Tg Stan, la Companyia de Titelles AdonK! i Mal pelo. Ha col·laborat amb músics (Ilan Manouach, Clement Nourry, Eric Thielemans, Ivo Sans) i ballarins (Theodossia Stathi, Benjamin Van-dewalle, Albert Quesada, Natalia Jiménez, Anna Rubirola) en múltiples improvisacions de dansa i música. Des del 2009 treballa per al coreògraf Albert Quesada Solos Bach & Gould, 2010; Slow Sports, 2012; Wagner & Ligeti, 2014; Slow Sports Kids, 2015). Des del 2013 treballa amb Mal Pelo (La esperanza de vida de una liebreBach). El 2015 participa en la creació de La mesura del desordre dirigida per Thomas Hauert en col·laboració amb el Group LaBolsa. Actualment treballa amb la companyia de teatre d’ombres Le Theatre de Nuit en l’espectacle Le Cantique des Oiseaux, i desenvolupa el seu propi treball Lacuna, en col·laboració amb Xavi Moreno i Marina Broise, amb el suport del centre de creació coreogràfica La Caldera, l’Antic Teatre, i La visiva a Barcelona, i Probedones d’Abaigt a Saint Laurent de Cerdans (França).

Dan Tepfer (nascut el 1982 a París) és un pianista i compositor de jazz. És conegut pel seu àlbum Goldberg Variations / Variations 2011.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"