Institut Ramon LLull

Jordi Savall ofereix quatre concerts a França durant el mes de març

Música.  França, 20/03/2018

El mestre de música català, Jordi Savall, porta a Bach a França al març. Presenta La Passió segons Sant Marc a la Capella Reial del Palau de Versalles el dilluns 26 de març i a les Salines Reials d'Arc-et-Senans (Besançon) el dimecres 28 de març. També actuarà a la Philharmonie de París el divendres 30 de març, on reunirà els prestigiosos conjunts de la Capella Reial de Catalunya, el Concert des Nations i el Cor de Nens d'Amics de la Unió. A més, Savall va oferir el concert Musica Nova amb el seu grup Hespèrion XXI el dilluns 12 de març a l'Odyssud Grande Salle de Blagnac.




La Passió segons Sant Marc de Bach

Durant la seva etapa a Weimar, Johann Sebastian Bach va adaptar parcialment una Passió segons sant Marc de Reinhard Keiser. Posteriorment, un cop establert a Leipzig, va compondre la seva pròpia Passió segons sant Marc BWV 247, que es va interpretar el 1731 i després el 1744 en una versió revisada. Diversos musicòlegs han intentat la reconstrucció de la partitura extraviada, i ara Jordi Savall n’ofereix la seva versió.

Musica Nova - La influència veneciana a Europa musical (1500-1700)

Aquest nou programa, elaborat per Jordi Savall, coincideix amb el naixement de l'edició musical a Venècia i la publicació al 1540 de la col·lecció Musica Nova. Del Renaixement al Barroc, la influència veneciana en la música europea serà considerable.

Aquests cercadors, capricis, cançons, sonates, ballis, saltarelli, pavanes, gaillardes, sarabandes, corrents i variacions es convertiran en un llenguatge europeu comú enriquit per les contribucions culturals pròpies de cadascuna de les grans nacions. Un llenguatge d'alegria o malenconia, humor o llàgrimes, com aquells Lacchrimæ que ens toquen tan profundament avui, interpretats aquí pel sumptuós conjunt de violacions de Gamba Hespèrion XXI.

Jordi Savall (Igualada, 1941) és una de les personalitats musicals més versàtils de la seva generació. És, sens dubte, un dels músics catalans amb més projecció internacional. La seva obra engloba múltiples vessants: és intèrpret de viola de gamba, pioner en la recuperació de patrimoni musical, director d’orquestres de gran prestigi i promotor de cicles, festivals i del seu propi segell discogràfic.

Durant més de quaranta anys, Savall s’ha dedicat a la investigació de la música antiga, ja sigui interpretant-la amb la seva viola de gamba o com a director d’orquestra. L’any 2014 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva contribució a la cultura catalana.

Amb el suport de l'Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"