Institut Ramon LLull

El sommelier Josep Roca ofereix una xerrada sobre gastronomia i literatura al festival LitCologne

Literatura.  Colònia , 11/03/2018

L’11 de març, el xef Josep Roca del reconegut restaurant ‘El Celler de Can Roca’ participarà al ‘LitCologne’, un dels festivals de literatura més grans d’Europa que se celebra a la ciutat alemanya de Colònia del 6 al 17 de març. En una conferència que porta com a títol ‘Read the plate’, Roca parlarà sobre el paper fonamental que la literatura ha jugat en l’elaboració dels plats del restaurant.




Amb més de 25 anys d’existència, ‘El Celler de Can Roca’ proposa transversalitat, atreviment, originalitat i llibertat en la seva carta. Els tres germans Roca transformen el vi en dolços, la literatura en plats i la gastronomia en una autèntica obra d’art. Al llarg del procés de creació, els cuiners busquen explorar els sentits i les emocions amb la fi de proporcionar al client una inoblidable experiència a través del paladar, creant un ambient de poesia i fantasia. El xef Josep Roca ens convida a entrar en aquest univers oníric, on gastronomia i literatura es donen la mà per crear una història en cada plat. La cita serà el dia 11 de març a les 18h al ‘MS RheinEnergie / Literaturschiff’ del Festival LitCologne que té lloc a Colònia del 6 al 17 de març.

El Celler de Can Roca és un restaurant gironí de fama mundial que compta amb tres estrelles de la Guia Michelin. El restaurant el porten els tres germans Roca: Joan Roca i Fontané, Josep i Jordi, que s’encarreguen respectivament dels plats, vins (sommelier) i de les postres. L’estil de cuina que fan és emocional perquè busquen recuperar aromes i gustos perduts a la memòria del comensal a través de d’inconscient (com quan escoltem una vella cançó). Ho fan seguint les tècniques culinàries tradicionals però també incorporant les últimes tendències de la gastronomia d’avantguarda. 

El Lit.Cologne s’ha celebrat ininterrompudament des de l’any de la seva creació, el 2001. Amb gairebé 200 esdeveniments i un programa infantil paral·lel, és un dels festivals de literatura més grans d’Europa. Busca superar el format de lectura convencional complementant-lo amb debats, converses i actuacions teatrals que tenen lloc per tota la ciutat. Pel que fa a l’esperit del seu programa, Lit.Cologne potencia les trobades entre autors i artistes de totes les disciplines, posant en relació qüestions polítiques i periodístiques d’actualitat amb temes literaris.

En els darrers anys, el festival ha tingut presència catalana. L’any 2015, el Lit.Cologne va organitzar una sessió dedicada a l’escriptora catalana Mercè Rodoreda, que va servir d’acte de presentació a la traducció a l’alemany de Jardí vora el mar. En el mateix any, l’escriptor Albert Sánchez Piñol va fer parada a Colònia amb motiu de la traducció a l’alemany del seu llibre ‘Victus’. Lluís Llach va ser qui va posar el segell català en l’edició de l’any passat del festival, quan va presentar la traducció alemanya de ‘Les dones de la Principal’, la seva primera novel·la.

El Celler de Can Roca ha estat reconegut com a millor restaurant del món per la revista britànica ‘Restaurant’ els anys 2013 i 2015

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"