Institut Ramon LLull

El film català 'Els que es quedaren' fa el salt als Estats Units

Cinema.  Nova York , 07/03/2018

Els que es quedaren’, una producció catalana de Vanessa Batista i Guillermo Barberà es projectarà al The Graduate Centre de Nova York el dia 7 de març. Utlitzant imatges originals de principis del segle XX i entrevistes amb supervivents i immigrants catalans, el film tracta sobre la migració catalana a Cuba, un procés que va agafar força el segle XIX.




El naixement a Barcelona del primer nebot de la directora, cubana emigrada a Catalunya deu anys enrere, inspira un viatge a Cuba que és en si mateix una recerca, i que es creua amb un altre viatge fet al revés, el de Fransisco Carulla, que el 1927 realitza el seu únic viatge a Catalunya i ho filma amb una càmera de 16mm .

Així, després de la pista de Carulla, va descobrint la història d'aquesta emigració que va començar a produir-se de manera evident al segle IXX, aproximant-se a l'experiència dels milers d'emigrants que van creuar l'Atlàntic buscant una vida millor, i que per diverses raons, mai van realitzar el viatge de tornada a Catalunya .

Però més enllà , s'aprofundeix sobre la identitat, sobre les arrels i la seva conservació , sobre el fet i les conseqüències de l'emigració, com si d'un joc de miralls es tractés. Un viatge per la Cuba actual , un viatge íntim i personal perquè en el reflex de l'altre, podem trobar-nos més a nosaltres mateixos

Per reservar plaça, cal enviar un correu electrònic a blinder@gc.cuny.edu 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"