Institut Ramon LLull

Martí Domínguez i Sebastià Portell seran els escriptors catalans a la residència d’autors Art Omi de Nova York

Literatura.  Nova York , 05/03/2018

Dels 20 candidats que es van presentar a la convocatòria de l’Institut Ramon Llull per a la selecció de dos escriptors de literatura catalana al programa Writers Art Omi - Ledig de Nova York, han estat seleccionats els escriptors Martí Domínguez i Sebastià Portell. Mentre que Domínguez hi residirà el maig, Portell ho farà a la tardor. 




Enguany, amb la col·laboració de l’IRL, el programa hostatjarà als escriptors Martí Domínguez durant la primavera i a Sebastià Portell durant la tardor. Compartiran estada amb un màxim de 10 escriptors d’arreu del món a la residència, on s’organitzaran tant activitats individuals com en grup i es propiciarà la divulgació de l’obra dels participants.

Martí Domínguez és doctor en Biologia, professor de Periodisme de la universitat de València i director de la revista científica Mètode. Escriu a diferents mitjans de comunicació, com ara El Temps, La Vanguardia, Ara i El País. Una part dels seus articles està aplegada als reculls Peiximinuti i Bestiari. Ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seva tasca com a director de la revista Mètode. Com a novel·lista, és autor de Les confidències del comte de Buffon, guanyadora dels premis Andròmina, Crexells i de la Crítica de la Universitat de València; El secret de Goethe, premi Prudenci Bertrana i de la Crítica de la Universitat de València; El retorn de Voltaire, que va rebre el premi Josep Pla; i El fracassat, acabat de publicar, sobre els pintors Cézanne i Pissarro.

Sebastià Portell. Ses Salines (Mallorca), 1992. Graduat en Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Pompeu Fabra i en Llengua i literatura catalanes a la Universitat Oberta de Catalunya i estudiant del màster en Construcció i representació d’identitats culturals a la Universitat de Barcelona. Es va donar a conèixer en l’àmbit de la narrativa amb el recull de relats Maracaibo (Adia Edicions, 2014), La recerca del flamenc (LaBreu Edicions, 2015) amb Jaume C. Pons Alorda i Joan Todó, ha format part deRISC. Antologia de textos :Rata_ (Rata, 2017), a cura de Ricard Ruiz Garzón, i també ha publicat El dia que va morir David Bowie (LaBreu Edicions, 2016), la seva primera novel·la. Arran d’aquesta publicació, va ser guanyador del Premi Time Out 2016 al Millor creador de l’any. També és autor d’Antònia Vicens. Massa deutes amb les flors (Lleonard Muntaner Editor, 2016), una biografia en forma d’entrevista entorn de la vida i l’obra de l’autora de Santanyí, i de les peces teatrals Entre tu i jo, gris (2010), La mort de na Margalida (Lleonard Muntaner Editor, 2012), Un torrent que era la mar (Pont del Petroli, 2013, Premi Ciutat de Badalona de teatre), la dramatúrgia dels recitals Com elles (2014) i Una paraula grega (2016), el monòleg La plaga (2014) o el musical L’endemà de Fedra (Adia Edicions, 2015), amb música de Víctor Ferragut.

La col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i la Legid House va començar el 2010 i ha permès que des de llavors,  cada any, un autor de literatura catalana hagi anat a la residència d’escriptors Ledig House. Des de l’any passat són dos els autors que hi van a través d'una selecció que es fa per convocatòria pública.

Alguns dels catalans seleccionats en edicions anteriors són Gemma Gorga, Francesc Serés, Sebastià Alzamora o Marina Espasa. L'any passat, les escriptores que van residir a la Ledig House van ser Mònica Batet i Marta Carnicero.

Des que es va crear el programa Writers Art Omi-Ledig House fa vint-i-cinc anys, més de cent autors de cinquanta països diferents hi han estat acollits. La Ledig House, que ofereix l’allotjament, l’espai de treball i la manutenció, està ubicada al poble d’Omi, a la riba del riu Hudson, a dues hores i mitja de Nova York. L’objectiu de la convocatòria ha estat sempre el mateix al llarg dels anys: divulgar l’obra dels escriptors convidats i fomentar l’intercanvi internacional, cultural i creatiu entre els participants.

Els escriptors catalans que aniran a la residència han estat seleccionats entre vint candidats

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"