Institut Ramon LLull

Participació catalana a la tercera Biennal de dansa de Heidelberg

Escèniques.  Heidelberg, Alemanya , 28/02/2018

El Festival Tanzbiennale Heidelberg (Alemanya) celebra la seva 3a edició del 24 de febrer al 4 de març amb la programació de diverses companyies catalanes. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, posaran el segell català al festival La VeronalGN | MC i dos cicles de curtmetratges documentals catalans comissariats per Choreoscope




Del 24 de febrer al 4 de març, el TANZallianz, format pel Teatre i l'Orquestra Heidelberg i el UnterwegsTheater, presenta la tercera edició de la Tanzbiennale, una cita de referència a nivell internacional pels amants de la dansa. L'extens programa d’actuacions convidades i produccions pròpies ofereix una varietat de propostes sobre l’escena nacional i internacional de dansa. El festival també programa un cicle de pel·lícules, discussions, tallers i activitats lúdiques per a tot tipus d’espectadors, amb una secció especial per al públic infantil i juvenil.

Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, els espectacles ‘Voronia’ i ‘Times Takes The Time Time Takes’, de les companyies catalanes La Veronal i Guy Nader i Maria Campos (GN | MC), desembarcaran enguany durant els dies 27 i 28 de febrer respectivament.

L’espectacle de La Veronal es defineix com una exploració del mal a partir de l’explosiva combinació de moviment, text i imatge. ‘Voronia’ és una a·legoria d’un infern, que es representa mitjançant les figures i imatges simbòliques que omplen l’escenari.

Times Takes The Time Time Takes’, de GN | MC, sorgeix de l’admiració pel ritme i la musicalitat que crea el moviment del pas del temps. Partint d’una tasca física senzilla com és el moviment pendular es crea una seqüència d’engranatges on els cossos de 5 intèrprets cerquen contínuament un fer i desfer de complicitat.

Els dies 27 i 28 de febrer també es presenten dos cicles de curtmetratges documentals catalans comissariats per Chroreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona. S’hi projectaran els films ‘Move Away’ (2015) i ‘The Missing Part’ (2016), guanyadors del premi al Millor Curtmetratge Internacional de Dansa i ‘El meu Gran Partit’ (2015) i ‘No Room For Doubt’ (2016), guanyadores del concurs de Joves Talents de Choreoscope. El film ‘Timecode’, premi al millor curtmetratge de la European Film Academy, també s’ha inclòs en la programació.

Guy Nader i Maria Campos, amb seu a Barcelona, col·laboren junts desde l’any 2006 creant conjuntament diverses obres que s’han mostrat a nivell nacional i internacional a diferents teatres i festivals. Des de llavors, desenvolupen un llenguatge artístic a través de la recerca constant de nous contextos i territoris per redefinir contínuament el seu apropament al moviment. Les seves creacions recorren una amplia gama de progressió.

La companyia La Veronal es va formar l’any 2005 per un conjunt d’artistes procedents dels mons de la dansa, el cinema, la fotografia i la literatura que buscaven nous llenguatges d’expressió. El seu repertori compta amb l'aclamació del públic i de la crítica, tant a Catalunya com a l'exterior. Han fet residències i han presentat la seva creació a escenaris rellevants d'arreu d'Europa. El seu director, Marcos Morau, va rebre el Premio Nacional de Danza 2013 atorgat pel Ministeri de Cultura. 

Choreoscope és el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona. Es tracta d'un esdeveniment que vincula la dansa i el cinema i que busca un llenguatge universal que no conegui fronteres entre aquestes dues expressions artístiques.

La Tanzbiennale es desenvolupa en diferents sales i equipaments de la ciutat. Principalment, a la Maguerre Saal (amb capacitat per aproximadament 650 persones), la Alten Saal (per aproximadament 250 persones) i la HebelHalle (per unes 500 persones). Enguany, s'hi presenten al costat de les companyies catalanes, espectacles d'Austràlia, Israel, França, Bèlgica i de Madrid. 

L'extens programa d’actuacions convidades i produccions pròpies del festival ofereix una varietat de propostes sobre l’escena nacional i internacional de dansa

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"