Institut Ramon LLull

Les obres de Raül de la Torre s'inclouen en una exhibició col·lectiva a Califòrnia

Arts.  Santa Mònica, Califòrnia , 27/02/2018

CONSTRUCTED’ és el nom de l’exposició comissariada per Victoria Kennedy a la galeria d’art Saatchi de Califòrnia (Estats Units). La mostra presenta obres recents de tretze artistes emergents, entre ells del barceloní Raül de la Torre, que desafien els límits tradicionals dels materials per crear obres abstractes i innovadores. Es podrà veure de l’1 de febrer a l’1 de juny. 




Molts dels artistes que exposen a 'CONSTRUCTED' creen textura sobre les seves teles mitjançant la construcció de varies capes de pintura. Amb cada capa hi ha un major sentit de la història i la dimensió dins del treball. D’altres, inclosos en la mostra, utilitzen espessidors per esculpir la seva pintura, expandint-la de forma espessa sobre la superfície del treball per un efecte 3D.

Raül de la Torre ha triat una ruta única per enriquir les seves pintures acríliques amb textura: el brodat. L’artista  primer tria els colors que vol incorporar a la paleta de l’obra que està a punt d’embarcar ja que per a ell, els colors representen persones, moments o sentiments. Pinta amb acrílic en diversos blocs de color que interactuen entre si, evolucionant un patró sobre el seu llenç. De vegades conté la seva pintura dins d’una vora neta, altres vegades deixa els seus blocs de color degoteig per la tela o el paper. A continuació, l’artista comença el seu procés de brodat. De la Torre fa talls horitzontals sobre el llenç o el paper i cobreix aquestes zones obertes amb fil de cotó. Aquest procés de brodat sobre tela o paper afegeix intrigues i una sensació de profunditat a cada obra única. L'obra més recent de De la Torre reflecteix una sèrie de poemes de Martí Pol. Mentre el poeta construeix paraules per formar metàfores o significats, l’artista construeix la textura a través del brodat per formar profunditat i caràcter. Tot un homenatge a un dels escriptors més reconeguts de la poesia catalana. 

Els artistes treballen amb una gran varietat de materials, des del teixit fins al metall, que tenen com a fi crear un objecte acuradament construït

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"