Institut Ramon LLull

Josep Caballero García presenta l’espectacle ‘Solange die Nacht wirbelt’ a Hamburg

Escèniques.  Hamburg, Alemanya , 22/02/2018

El barceloní Josep Caballero García, que viu a Berlín com a coreògraf i ballarí autònom, estrena la seva nova peça de ball a la Kampnagel d’Hamburg (Alemanya) els dies 22, 23 i 24 de febrer. Sota el títol ‘Solange die Nacht wirbelt’, en català ‘mentre la nit gira’,  l’espectacle reflexiona sobre les identitats corporals no convencionals en el context d’una societat normativa. 




L’espectacle ‘Solange die Nacht wirbelt’, obra del barceloní Josep Caballero juntament amb cinc artistes d’Àfrica del Nord i Europa, busca qüestionar els conceptes establerts i alterar la seva condició. A l’escenari, un marc metàl·lic serveix com una metàfora d’una  societat que és estable i rígida però que alhora és modificable constantment pels ballarins. Es tracta d’un llindar entre els estats de racionalitat i irracionalitat, inestabilitat i estabilitat on la nit esdevé un paisatge de cossos, espai, llum i so que celebra l’alteritat i la resistència als estils de vida predeterminats i normatius.

És una producció de Josep Caballero García, en coproducció amb HAU Hebbel (Berlín) i Kampnagel. L'estrena va tenir lloc a l'octubre de 2017 a la ciutat de Hebel.

Josep Caballero García va estudiar dansa a Barcelona, al CNDC d’Angers, França, i al Folkwang Hochschule Essen, Alemanya, on va completar els seus estudis. Des del 1994, ha treballat com a ballarí professional per diferents coreògrafs –Pina Bausch, Urs Dietrich, Doris Stelzer i Xavier le Roy, entre d’altres-, amb els quals ha explorat múltiples estètiques. Viu a Berlín des de l’any 2006 i treballada com a ballarí i coreògraf freelance.

En el context de la situació política contemporània a Europa, Josep Caballero García està creant nous processos de transició, especialment pels interessats en l’activisme 'queer'

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"