Institut Ramon LLull

Tori Sparks i el grup Calamento engeguen una gira per Alemanya i Àustria

Música.  Alemanya i Àustria , 21/02/2018

La cantant nord-americana Tori Sparks, instal·lada a Barcelona, viatjarà per diverses ciutats alemanyes i la capital d'Àustria del 21 de febrer al 3 de març. Hi presentarà el seu nou àlbum La Huerta, un projecte compartit amb els tres músics del grup Calamento




La cantant Tori Sparks, nascuda a Chicago, es va traslladar a Barcelona, ​​on va desenvolupar la seva passió pel flamenc. El seu cinquè disc El Mar (Glass Mountain Records, 2014) va ser una col·laboració amb el trio de flamenc fusió ‘Calamento’, que barreja de manera original els gèneres de blues, folk, rock, i flamenc. L'àlbum va ser un èxit internacional, qualificat per la premsa com "indescriptible, increïble" (Deruting), "valent, arriscat" (Rolling Stone). Tori i Calamento van continuar triomfant en festivals com el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz, Infusión Flamenca, el Festival GREC, i en gires per Alemanya, Espanya, Portugal, Itàlia, entre d’altres.

Recentment, Tori Sparks i Calamento han tornat a l'estudi per gravar el ja molt esperat segon àlbum, La Huerta, amb l’ajuda del mestre de la guitarra elèctrica, Francisco Guisado “El Rubio”, conegut pel seu treball amb Rosario Flores, Color Humano i Clarence Bekker. Entre la seva guitarra i la guitarra flamenca del Pepe Camacho, desenvolupen un ventall de colors musicals que empeny el so del grup encara més enllà del seu ja atrevit fusió d’estils.

Ara, presenten aquest projecte en una gira amb 11 concerts programats del 21 de febrer al 3 de març que passarà per varies ciutats d’Alemanya i Àustria com ara Viena, Dortmund o Dresden.

Calamento el formen el percussionista Javi García, guitarrista Pepe Camacho, i el baixista Ramon Vagué. La Huerta va ser gravat al Feelback Studio a Barcelona per César J. de Cisneros, que ha guanyat un Grammy al 2007 pel seu treball en el disc d'Ojos de Brujo, Techarí.

El nou àlbum presenta composicions originals i versions de temes coneguts com ‘Kashmir’ de Led Zeppelin que s'interpreta amb un estil flamenc 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"