Institut Ramon LLull

El film català ‘Sant Martí’ arriba als Estats Units

Cinema.  Durham, Estats Units , 23/02/2018

El 19è festival Nevermore de Durham (Estats Units) ha seleccionat la pel·lícula ‘Sant Martí’ dirigida pels gironins David Ruiz i Albert València. El film, que es troba a mig camí entre la comèdia negra i l’horror, es projectarà els dies 23 i 24 de febrer. 




Després d’haver estat seleccionada a l’Algeciras Fantástika 2017, que va tenir lloc el passat mes de novembre, 'Sant Martí', la pel·lícula dels gironins David C. Ruiz i Albert València, farà el salt als Estats Units arran d’haver estat seleccionada per al 19è Festival de Cinema Nevermore, que se celebra del 23 al 25 de febrer a la ciutat de Durham (Carolina del Nord).

Sant Martí’ (una producció de DDM i ERAM Medialab) aposta pel ‘sang i fetge’, un film de 'comèdia negra, quelcom de Woody Allen amb molta mala llet', segons s’anunciava en la mateixa campanya de micromecenatge.

Tenint com a referència el film ‘La Matanza de Texas’, el projecte s’ambienta en la Catalunya més rural i arcaica, i compta amb la presència del reconegut Joan Massotkleiner. El film està protagonitzat pels actors Guillem Fernández-Valls, Raül Tortosa, David Estany, Anna Ferran, José García i Paco Moreno.

Creat el 1999, el Nevermore és un festival de cinema a competició que programa films de gènere de nova fornada i curtmetratges internacionals. El certamen americà posa èmfasi en films d’horror, ciència-ficció, fantasia, animació i thrillers de suspens en general. 

David Ruiz i Albert València, dos veterans curtmetratgistes nostàlgics del cinema més 'grunge' dels 70 i 80, porten més de deu anys batallant amb el curtmetratge de gènere, collint seleccions i premis a tot arreu, i tots dos són autors del guió que dóna peu a aquest projecte. Una de les últimes creacions de Ruiz és Scalletti: Girona connection, catalogada com una de les millors webseries espanyoles d'humor del 2013. És també co-director d' Acocollona't, Setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona. València, d'altra banda, aporta la seva devoció per una mirada més documentalista, com va fer a Germans, un del seu curts més celebrats. La combinació d'ambdues mirades fan del projecte un repte atractiu, ambiciós i summament complementari.

'Sant Martí' neix amb l'objectiu d'explicar una història centrada en les pors i reflexions d'uns personatges pertanyents a l'anomenada 'generació perduda'

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"