Institut Ramon LLull

Agnès Mateus i Quim Tarrida porten ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’ a França

Escèniques.  Reims (França), 10/02/2018

El duo català format per Agnès Mateus i Quim Tarrida presenta a França ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’, un espectacle que denuncia no només la violència contra les dones, sinó la passivitat i la indiferència envers a aquesta. La funció tindrà lloc el dissabte 10 de febrer al teatre Comédie de la ciutat francesa de Reims

 




Com una bola plena de pintura o com un ou que esclata a la cara dels espectadors. Així visualitzen Agnès Mateus i Quim Tarrida l’impacte del seu últim espectacle, ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’. Tant el títol com la imatge promocional del muntatge -amb la cara de Mateus empastifada d’ou- reflecteixen la reacció que els artistes volen transmetre al públic: encarar-los amb l’actitud passiva davant la violència de gènere.

“Assassinem dones a raó de dues per setmana des de fa 10 anys i nosaltres encara hem de continuar defensant-nos i justificant-nos davant la gent que ens escolta. Això si, que no falti els minuts de silenci a la porta de l’ajuntament amb cada mort. Sortim a celebrar el futbol en centenars de milers. Ens mengem els plàstics que tirem en l’estómac dels peixos que ens preparem per a sopar. Ens venem els pisos i els apartaments a preus impossibles per a nosaltres mateixes i després ens manifestem contra el turisme. Els nostres amics s’han convertit en polítics i ara viuen en un despatx. Les dones no perdem la vida, a les dones ens assassinen. Comencem a cridar les coses pel seu nom” afirma Agnès Mateus, que a banda de creadora també és la intèrpret de l’obra. I afegeix: “Cal perdre la por a paraules com assassinat, suïcidi, mort… perquè a vegades la vida ens explota a la cara”. 

Els assassinats de dones per violència de gènere són el punt de partida de l’espectacle, que arriba a Reims (França) després d’haver passat per Barcelona i Terrassa 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"