Institut Ramon LLull

Les arts escèniques catalanes es fan un lloc al festival Momix 2018

Escèniques.  Kingersheim (França), 01/02/2018

Després d’una edició “a la catalana” el 2017, el festival de teatre infantil i juvenil Momix –que celebra la seva 27a edició del primer a l’11 de febrer a Kingersheim, al nord-est de França– ha programat dos espectacles catalans amb el suport de l’Institut Ramon Llull. InTarsi de la companyia de circ EIA obrirà el festival i també es podrà veure A House in Asia de l’Agrupación Señor Serrano el 9 de febrer. A més, el cartell del festival d’enguany està signat per Dani Rabaza, de l’estudi Münster de Barcelona. 




Per la seva 26a edició, el festival de teatre infantil i juvenil Momix, a la ciutat francesa de Kingersheim, va presentar un focus dedicat a la creació escènica d’un territori, concretament, la catalana i balear. Sota l’epígraf ‘Momix à la Catalane’, cinc companyies de Catalunya i les Balears hi van representar els seus espectacles. La participació catalana també va treure el nas amb les exposicions dels il·lustradors Laia Bedós i Victor Escandell

i Nívola Uyá. La part de programació va anar acompanyada de la presentació de projectes en curs i de la presentació de diversos festivals de Catalunya i les Balears: Fira de titelles de Lleida, Mostra d’Igualada, Món llibre, El més petit de tots, Fira B i Festival de Teresetes de Palma.

Després dels bons resultats d’aquell dispositiu, aquest any l’organització reprodueix el funcionament amb un conjunt de companyies flamenques sota el nom ‘Momix à la flamande”.

Però la presència catalana continua aquest 2018 al festival gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull. La companyia de circ EIA obrirà l’esdeveniment l'1 de febrer, amb la seva obra InTarsi i Agrupación Senyor Serrano, que acaba de rebre el premi Butaca de noves dramatúrgies, també estarà present amb A House in Asia, un western escènic que dibuixa un retrat de la dècada que va seguir l’11-S.

A més, el festival també ha programat una doble exposició gràfica de Dani Rabaza de Studio Münster (Barcelona) que ha elaborat el cartell d’enguany. Les seves obres es podran veure entre la sala Les Sheds de Kingersheim i l’espai Gabrinus de Mulhose, del primer de febrer al 3 de març.

El festival Momix ha esdevingut una cita important del calendari teatral infantil i juvenil a França. És àmpliament reconegut per professionals i crítica tant per la diversitat de la seva programació, que inclou una notable presència internacional, com per la gran assistència de programadors francesos i internacionals que desperta. Cada any aplega entre 30 i 40 companyies nacionals i internacionals, que representen gairebé 150 espectacles davant d’unes 20.000 persones entre públic familiar intergeneracional i sessions escolars.

El festival de 2017 va incloure al seu programa cinc espectacles catalans que van constituir, per primera vegada, un focus dedicat a la creació artística d’un territori geogràfic

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"