Institut Ramon LLull

Bad Gyal porta la seva música dancehall al festival alemany CTM

Música.  Berlín, 03/02/2018

La catalana Alba Farelo, més coneguda com a Bad Gyal,  participarà el 3 de febrer al CTM Festival de Berlín 2018. Després de revolucionar les xarxes amb la seva música d'estil dancehall i trap, la cantant s’ha convertit en un fenomen internacional de gran audiència.




Fundat el 1999, el CTM és un destacat festival internacional dedicat a la música electrònica, digital i experimental contemporània, així com a la diversitat d'activitats artístiques en el context de les cultures sonores i del club. L'objectiu del festival és presentar les produccions internacionals més destacades en la música aventurera, experimental, electrònica i audiovisual, així com reflexionar sobre els recents desenvolupaments artístics, socials i tècnics de la cultura musical.

Darrere el nom artístic de Bad Gyal hi ha Alba Farelo, que va revolucionar les xarxes al març de l'any passat amb una versió del tema “Work” de Rihanna, produïda al costat del valencià Fake Guido, que va fer saltar les alarmes a YouTube amb el títol de “Pai”. Des de Vilassar de Mar arriba aquest fenomen de 20 anys que sent autèntica passió pel dancehall amb puntuals influències trap –es pot passar hores a internet investigant sobre els balls i les cantants jamaicanes– i amb lletres cantades en català que encoratgen l'apoderament de gènere. El seu carisma i els seus missatges l'han posat en portada dels mitjans de tendències, i malgrat la seva joventut i el poc temps que porta actuant, DJs anglosaxons com Joe Key, del prestigiós col·lectiu Soulection, ja punxen els seus temes i productors com Dubbel Dutch han començat a treballar amb ella a l'estudi.

La catalana desafia els codis sexistes del dancehall i el trap amb versos poderosos i els seus balls provocadors 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"