Institut Ramon LLull

Jaume Cabré rep el Premi de literatura d’Atenes per ‘Jo confesso’

Literatura.  Grecia, 27/01/2018

Jo confesso’, la novel·la de l’autor català Jaume Cabré, ha estat un èxit de vendes i s’ha traduït a més de 28 idiomes. Ara ha rebut l’‘Athens Prize for Literature’ a la millor obra de ficció traduïda al grec l’any 2017, que s’afegeix a una llarga llista de guardons. Evriviádis Sofós ha estat el traductor de l’obra, publicada per l’editorial Polis Publishers el 2016. 




La novel·la de Cabré, publicada per primera vegada en català el 2011, s’ha establert en el mercat europeu amb edicions en albanès, alemany, danès, francès, grec, holandès, polonès, turc i anglès, entre altres. També li ha merescut diversos premis, com el guardó francès Prix Courrier International 2013 a la millor novel·la estrangera o el Premi de la Crítica Serra d'Or 2012.

‘Jo confesso’ gira entorn les investigacions que duu a terme Adrià Ardèvol, un jove que descobreix la història amagada darrere un dels tresors del seu pare: un violí del segle XVII. Estirant aquest fil, l’autor traça un relat que s’enllaça amb la dramàtica història europea del segle XX. 

Jaume Cabré (Barcelona, 1947) va saltar amb força en el panorama literari internacional amb 'Les veus del Pamano' (Proa, 2004), per la qual va obtenir una enorme popularitat: només a Alemanya ha venut més de 450.000 exemplars. Altres novel·les com 'Fra Junoy o l'agonia dels sons', 'Senyoria' i 'L'ombra de l'eunuc' també li han valgut gran reconeixement. Tot i això, ha estat amb ‘Jo confesso’ que Cabré s’ha consolidat com un dels grans autors contemporanis i l'escriptor en llengua catalana amb més projecció internacional, per la qual cosa l’any 2013 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona. 

També cal destacar el seu recull de contes 'Viatge d'hivern', l’obra de teatre 'Pluja seca', els llibres d’assaig 'El sentit de la ficció', 'La matèria de l'esperit' i 'Les incerteses', o el seu darrer llibre de relats, 'Quan arriba la penombra'.

La traducció al grec va assolir la sisena edició el setembre de l’any passat amb una tirada de 10.321 exemplars i convertint-se ràpidament en un èxit de vendes

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"