Institut Ramon LLull

'Jo Confesso' de Jaume Cabré guanya a Suècia el premi Kulturhuset Stadsteaterns International Literary Prize

Literatura.  Estocolm, 22/01/2018

Jaume Cabré ha rebut aquest dilluns a Estocolm el premi a la traducció Kulturhuset Stadsteaterns International Literary Prize  per la seva novel·la 'Jo Confesso' (Jag bekänner) traduït per Jens Nordenhök.




El Premi Literari Internacional 2017 Kulturhuset Statdsteaterns distingeix traduccions molt rellevants d'obres literàries. Aquest prestigiós premi suec es reparteix entre escriptor i traductor.

Publicat a Suècia per l'editorial Nilsson Forlag al novembre de 2016, el llibre ha tingut un gran èxit al país nòrdic i ha obtingut diversos premis, entre ells el Premi de la Critica Catalana (2012), el Premi de la Crítica Serra d'Or (2012), i el Prix Courrier International (2013).

'Jo Confesso' ha estat un èxit de vendes i s'ha traduït a més de 28 llengües com ara l'albanès, l’alemany, el danès, el francès, el grec, l’holandès, l’hongarès, l’italià, el noruec, el polonès, el xinès, el turc i l’anglès. 

A la llista de finalistes del Kulturhuset Stadsteaterns International Literary Prize s'hi troben obres literàries com De oroliga (De urolige) de Linn Ullmann, traduït per Urban Andersson; Mödrarnas söndag (Mothering Sunday) de Graham Swift, traduït per Hans-Jacob Nilsson o Pengar från Hitler (Peníze d'Hitlera) de Radka Denemarková, traduït per Karin Eriksson. 

L’enorme popularitat d’obres com ‘Jo confesso’ o ‘Les veus del Pamano’ ha fet de Jaume Cabré un dels escriptors de referència de la literatura catalana i una de les cares més visibles de la seva projecció internacional. Esdeveniments com la Fira del Llibre de Frankfurt de l’any 2007 o la Fira del Llibre de Varsòvia del 2016, on Barcelona i la literatura catalana van ser la convidada especial, han ajudat a consolidar a l’estranger no només l’obra de Cabré sinó la d’un gran nombre d’escriptors catalans, entre els quals també destaquen Carme Riera, Quim Monzó, Rafel Nadal o Albert Sánchez Piñol.

 

 

'Jo Confesso' ha rebut el Premi de la Critica Catalana (2012) i el Premi de la Critica Serra d’Or (2012), 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"