Institut Ramon LLull

L’escriptor Justin Go inicia la seva residència a Barcelona

Literatura.  Barcelona, 05/12/2017

L’Institut Ramon Llull organitza una residència literària de l’autor estatunidenc Justin Go a la Jiwar artistic residency de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació Han Nefkens, del 5 de desembre al 5 de gener. Durant l’estada, l’escriptor es trobarà amb escriptors, artistes i representants d’institucions locals; participarà en una xerrada a la Fundació Tàpies i oferirà una classe magistral a l’Ateneu Barcelonès. 




Justin Go treballarà en la seva segona novel·la, Hotel Califòrnia, que transcorre a l’Europa d’entreguerres i que versa sobre  la fugida dels refugiats en el seu camí cap a l’exili. Precisament la part central del llibre transcorre a Portbou.

L’estada de Justin Go a la capital catalana és la segona part de la col·laboració entre l’Institut Ramon Llull, la Fundació Han Nefkens i ART OMI, organitzador de la International Residency Ledig House. La primera és l’estada de dos autors catalans a la Ledig House de Nova York, als Estats Units, que enguany ha comptat amb Marta Carnicero i Mònica Batet. De fet, ambdues seran presents a una trobada informal que s’ha organitzat el 12 de desembre amb Justin Go i els escriptors catalans que ja han passat per la residència de Nova York, com Anna Ballbona, Marina Espasa, Francesc Serés o Albert Forns, entre d’altres.

En tant que la participació en esdeveniments públics és un dels objectius principals de l’estada, s’han programat diversos actes amb la presència de Justin Go. El 13 de desembre a les 19.30h, el nord-americà ofereix una xerrada amb l’artista belga Johan Grimonprez a la Fundació Tàpies. Dos dies després, imparteix una classe magistral amb l’escriptora i periodista Ada Castells sota el títol ‘From reading to writing’ a l’Ateneu Barcelonès.

Nascut a Los Ángeles, Justin Go va estudiar a la Universitat de Califòrnia-Berkeley i a la University College London. El 2014 va publicar la seva primera novel·la, ‘The Steady Running of the Hour’ (Simon & Schuster) (‘El tiempo que nos queda’, en castellà, publicada per l’editorial Lumen), traduïda a vint llengües.

 

Com a part del conveni signat a tres bandes entre la Fundació Han Nefkens, ART OMI-Ledig House i l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"