Institut Ramon LLull

El CEC Queen Mary de Londres organitza una jornada dedicada a l’obra de Lluïsa Cunillé

Escèniques.  Londres, 05/12/2017

Coincidint amb la programació de tres obres de Lluïsa Cunillé a la temporada 2017-18 del Teatre Nacional de Catalunya, el Centre d’Estudis Catalans de la Universitat Queen Mary de Londres organitza una jornada dedicada a la dramaturga catalana. L’esdeveniment se celebra el 5 de desembre i compta, d’una banda, amb un seminari per part de Xavier Albertí, director artístic del TNC, i Jordi Prat, dramaturg i director teatral; i per altra, amb la presentació d’”Iceland”, obra de Cunillé traduïda per John London.




Lluïsa Cunillé (Badalona, 1961) és una de les dramaturgues més conegudes actualment i la seva obra ja ocupa un lloc privilegiat en l’escena teatral catalana dels últims vint anys. El 5 de desembre es representa un dels seus treballs més destacats, ‘Islàndia’, en el marc de l’acte que organitza el CEC Queen Mary de Londres. Interpretada per la companyia PartSuspended, dirigida per Hari Marini i traduïda del català per John London, narra el viatge a Nova York que emprèn un adolescent islandès per trobar la seva mare i que l’exposa a les misèries de la societat occidental del segle XXI.

Abans de l’actuació, però, té lloc una xerrada-diàleg amb el director del TNC, Xavier Albertí, i el dramaturg i director de teatre Jordi Prat i Coll en el marc dels seminaris de recerca. L’acte és fruit de la col·laboració entre el TNC, l’IRL, PartSuspended i el CEC Queen Mary de Londres.

La Queen Mary University of London va introduir la docència de llengua, literatura i cultura catalanes el curs 1989-1990 i des d’aleshores ha anat impulsant progressivament aquests estudis. Sota la direcció del prof. John London, el Centre fomenta l’establiment de vincles entre investigadors d’estudis catalans mitjançant l’organització de seminaris, conferències, col•loquis i publicacions sobre disciplines diverses, i fomenta la formació de nous investigadors.

Destaquen les iniciatives Writer in Residence, que han acollit escriptors com Najat El Hachmi, Gaspar Jaén, Narcís Comadira, entre d’altres, i projectes de recerca acadèmica, com Visiting Research Fellow, Academic-in-residence, Visiting translator i Research Fellow, amb la participació de professors com Ronald Puppo, , Pilar Godayol, Sam Abrams, Dolors Udina, James Hawkey, Rhiannon McGlade o Mercè Picornell, entre d’altres.

Cunillé va ser premiada el 2010 amb el Premi Nacional de Literatura Dramàtica.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"