Institut Ramon LLull

Sergi Belbel, primer dramaturg català en el repertori de la Comédie-Française de París

Escèniques.  París, 29/11/2017

El text de "Després de la pluja" ('Après la pluie', en francès), del dramaturg Sergi Belbel, ha obtingut un gran èxit a França, on es representa del 29 de novembre al 7 de gener de 2018 al Théâtre du Vieux-Colombier de París. Es tracta del primer text d'un català que representa la prestigiosa Comédie-Française. A més, Belbel serà present en un acte l'1 de desembre moderat per Laurent Mulheisen.




Escrita el 1993, 'Després de la pluja' es representa un cop més en territori francès, en aquesta ocasió sota la direcció de Lilo Baur i com a part del repertori de la prestigiosa Comédie-Française. La companyia, la primera i única de propietat estatal, és de les poques que té el seu propi grup d'actors. En el seu ampli repertori ja figura l'obra de Belbel, que es representa al Théâtre du Vieux-Colombier de París, un dels tres que la Comédie-Française té en propietat.

Sergi Belbel (Terrassa, 1963) és el primer dramaturg català que apareix en el repertori de la Comédie-Française, tal com es va anunciar en la conferència de premsa per presentar la temporada. Belbel va debutar com a dramaturg el 1986, però va ser amb 'Caresses' (Carícies), també traduïda i representada en francès, que es va consagrar el 1991. Entre 2005 i 2013, va ser director del Teatre Nacional de Catalunya.

Sobre "Després de la pluja"

Alguns empleats d'una gran companyia financera estan fumant al terrat d'un gratacel de 49 pisos. En el fons gris i impersonal de la gran corporació, personatges ansiosos, divertits i àcids emergeixen a mesura que la peça avança.

Després d'haver protagonitzat obres de Nikolai Gogol, Marcel Aymé i Federico García Lorca amb la 'Troupe', Lilo Baur ha triat el treball de Sergi Belbel, que ofereix un gran espai perquè els actors juguin amb els seus diàlegs. Els intèrprets són Véronique Vella, Cécile Brune, Alexandre Pavloff, Clotilde Bayser, Nazim Boudjenah, Sébastien Pouderoux i Anna Cervinka.

El muntatge de 'Després de la pluja' de Marion Virrei va rebre el Prix Molière el 1999

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"