Institut Ramon LLull

Un concert del Quartet Gerhard commemora el 40è aniversari del Centre d'Estudis Catalans de la Sorbona

Música.  París, 09/11/2017

El Centre d'Estudis Catalans de la Universitat Paris-Sorbonne, fundat el 1977, celebra aquest mes de novembre els seus 40 anys. Per a celebrar-ho, convida el jove Quartet Gerhard en un concert el dijous 9 de novembre a l'amfiteatre Richelieu, a l'edifici històric de la universitat.




El Quartet Gerhard va néixer el 2010 per un grup d'amics que compartien la passió i el respecte per la música clàssica. El conjunt es va posar el nom en referència a Robert Gerhard, compositor alemany originari de Valls i deixeble de Schönberg. Gràcies a Gerhard, Schönberg i Webern van participar en intercanvis artístics que els van portar a visitar Catalunya i la seva capital abans de la dictadura franquista.

El quartet de corda està impregnat de l’esperit d’aquella època en què la cultura i la música van ser un espai d’expressió i d’intercanvi. Format per Lluís Castán Cochs (violí), Miquel Jordà Saun (viola) i Jesús Miralles Roger (violoncel), el grup té diversos concerts previstos per França, Alemanya i Suïssa.

Per commemorar els 40 anys del Centre d'Estudis Catalans de la Universitat de París-Sorbonne, el Quartet Gerhard interpreta ‘Vistes al mar’, d’Eduard Toldrà, i el quartet nº 3 op. 41 de Robert Schumann. El concert té lloc a l’Amfiteatre Richelieu, lloc emblemàtic de l'edifici històric de la universitat parisenca.

El CEC París-Sorbona va ser fundat el 1977, però la seva obertura es va concedir abans de la mort del dictador el 1974. Dirigit per la professora Mònica Güell, forma part de l’UFR d’estudis ibèrics i llatinoamericans dins la Facultat de Lletres i Civilitzacions i és el nucli més important a París per l’ensenyament de la llengua i la recerca de la cultura catalana.

L’acte està organitzat pel CEC en col·laboració amb la Delegació del Govern de Catalunya a França, l’Institut Ramon Llull i l’Associació per a la Promoció de la Cultura catalana a París, amb el suport del ‘Service culturel de Paris-Sorbonne’. 

Quartet Gerhard a l’Amfiteatre Richelieu

Dijous 9 de novembre del 2017 – 20h

17 Rue de la Sorbonne, París

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"